RSS Feed för det här inläggetAktuella artiklar

Hur du imponerar med ditt CV 2012

Hur du imponerar med ditt CV 2012

Om du är på jakt efter ett nytt jobb i år är det viktigt att du vet var du ska leta, vilka företag som anställer och vilka branscher som växer. Men det är lika viktigt att ha rätt verktyg till hands. Din biljett för ett nytt jobb är ditt CV, det är ofta det första en framtida arbetsgivare ser från dig. Så vad är det senaste inom konsten att skriva ett CV?

Läs mer här om hur du skriver ett CV och exempel på CV mallar.

Här är några av de bästa tipsen på hur du skriver ett bra CV 2012:

Var konkret
Visa siffror och bevis på vad du har gjort. ”Jag ökade försäljningen med 35 procent genom att…” är bättre än ”Jag ökade försäljningen i min region.”  Nedvärdera inte dina allmänt förekommande arbetsuppgifter, beskriv istället hela din roll och t ex hur du har fört fram nya idéer för produkter, processer, effektivitet etc. Ju mer du kan tydliggöra dina insatser med faktiska siffror eller data desto bättre står du dig i konkurrensen.

Glöm inte det personliga brevet
Det personliga brevet är ett perfekt tillfälle att sälja dig själv och det är där du kan visa din personlighet i ansökan. När du skrivit ett personligt brev som du är nöjd med, tänk på att inte skicka ut samma brev till alla tänkbara arbetsgivare. Ägna lite extra tid åt att anpassa brevet till varje tjänst och förklara varför du vill ha det specifika jobbet på det specifika företaget. Förklara även varför dina kunskaper skulle gynna hela organisationen vid en eventuell anställning.

Sökord kan vara nyckeln
Precis som du använder sökord för att hitta jobb, använder arbetsgivare sökord för att hitta ditt CV. Om en rekryterare eller chef kan jämföra ditt CV med tjänstens kravprofil och bocka av samma ord har du gjort dennes jobb mycket enklare. Var uppmärksam på sökord i platsannonsen och se till att använda dem i ditt CV och personliga brev.

Var kreativ med ett visuellt CV
Fler och fler människor använder sig av webbplatser som Vizualize.me och liknande för att illustrera sin arbetslivserfarenhet. Dessa webbplatser erbjuder verktyg för att hjälpa individer att presentera sitt CV på ett unikt sätt som sticker ut från mängden. Kom bara ihåg att du fortfarande behöver ett traditionellt format att dela ut eller att bifoga för att kunna spara i företagens databaser.

Använd sociala medier för att marknadsföra dig själv
Precis som arbetsgivare använder flera vägar för att driva ut sina platsannonser kan du som arbetssökande använda alla tillgängliga kanaler för att visa upp dig. Använd Twitter, Facebook eller LinkedIn för att knyta nya kontakter och för att hålla din omgivning uppdaterade gällande din jobbstatus. På detta sätt sprider du ditt CV och det kan även göra dig mer minnesvärd som kandidat. Tänk på att hålla dina profiler på internet antingen professionella eller låsta för utomstående eftersom företag numer ofta letar kandidater via sociala medier.

Prova använda dig av video-CV
I tuffa ekonomiska tider som nu är många arbetssökande mer kreativa för att få chansen att visa upp sin personlighet och sina färdigheter för arbetsgivare. Ett bra sätt att göra detta på är att skapa ett video-CV. Om du vill göra ett sådant, se då till att det är hög kvalitet på innehållet och att du visar upp relevanta färdigheter i videon istället för att bara göra något flashigt för att få rekryterarens uppmärksamhet.

Trackback URL

Ledsen, kommentarer för den här posten stängt just nu.