Jag brukar alltid tänka på hösten som mitt nyår 2.0. Fast utan raketerna, bubblet och huvudvärken dagen efter. Nej, det handlar mer om känslan av en nystart och att vara redo för att ta sig an nya utmaningar och kapitel i livet. Varje höst blir jag mer motiverad att strukturera upp mitt liv och fylla min vardag med saker som gör att jag känner mig produktiv. Fem semesterveckor does that to a person. En av dessa saker brukar vara att skaffa ett extrajobb vid sidan av mina studier. Varje ny termin har det lockat att ströjobba på café, på posten, med att städa kontor, you name it. Att skaffa ett extrajobb har många fördelar, så jag tänkte dela med mig av mina 3 bästa anledningar till att skaffa ett extrajobb i höst.

1. Arbetslivserfarenheten

Hur är det meningen att man ska lista ut vad man vill hålla på med om man inte får testa sig fram? Ett extrajobb är ett fantastiskt sätt att ta reda på vad man tycker om och vad man är intresserad av att fortsätta jobba med. Det är också en bra erfarenhet att sätta på CV:t. Känner du att du hittat rätt på extrajobbet? Om du visar framfötterna så kanske din tillfälliga anställning leder till ett heltidsjobb!

2. Träffa nya människor

En arbetsplats kan vara ett toppenställe för att hitta nya vänner om du hamnar med rätt kollegor. Ni tillbringar ju ändå flera timmar i veckan tillsammans på jobbet, och vem vet, kanske klickar ni? Var inte heller rädd för att föreslå en AW eller aktiviteter utanför jobbet. För vem skulle säga nej till att få nya kompisar?

3. Pengar på köpet

Det här säger nästan sig självt, men ett extrajobb innebär ju även en extra inkomst. Tänk vad mycket man kan göra bara för lite extra pengar varje månad. Kanske spara till en rolig resa, finansiera en kul kreativ hobby (jag har alltid velat gå en drejningskurs, det kanske blir mitt höstprojekt?), eller börja skrapa ihop till kontantinsatsen till drömboendet? Alternativen är oändliga! Om du känner att du inte vill spara pengarna kan du ju alltid unna dig extra god mat eller några nya, snygga outfits. Inte lika mycket vuxenpoäng, men det är ju upp till var och en.

Blev du sugen på att söka ett extrajobb? Då kan du kolla in dessa tips för att få hjälp på traven med din ansökan eller använda denna gratis CV-mall för att skapa ett professionellt CV som sticker ut ur mängden.

Artikeln är ett gästinlägg skrivet av Amanda, Junior Online Marketer på StudentJob SE. När jag inte jobbar tillbringar jag min tid med att plugga till en kandidatexamen inom medie- och kommunikationsvetenskap vid Uppsala universitet, eller med att spendera mina sista slantar på chokladbollar och kaffe.

Vill du skaffa ett extrajobb? På CareerBuilder.se hittar du alla våra lediga extrajobb just nu.