Vad hände egentligen på arbetsplatser runt om i världen 2018? Det kan man undra när man läser några av de artiklar som blev rubriker förra året. Vi har samlat fyra av de konstigaste av dem.

Bagagehanterare somnade i lastutrymmet – flög till Chicago

Om du inte arbetar för ett företag som öppet erbjuder vilorum eller pods att sova i för anställda, så är det aldrig en bra idé att somna på jobbet. Detta är dubbelt sant om du arbetar i en potentiellt farlig miljö som i detta fall på i ett bagageutrymme på ett flygplan och det finns risk för att du vaknar i en annan del av landet. Som tur var klarade sig den American Airlines-anställda utan några skador.

Galna förmåner städer erbjudit Amazon

Vanligtvis fungerar det så att företag erbjuder sina anställda förmåner för att locka till sig talang och för att hålla sina arbetstagare glada. Men när ett av världens största företag letade efter en plats för ett nytt globalt huvudkontor, var det företaget som började erbjudas minst sagt speciella förmåner. Så när Amazon gjorde det känt att de letade efter nya lokaler förra året gav några städer ganska unika erbjudanden. Eller hur låter det med gratis husdjur till de anställda eller att få namnge gator?

Anställda röstar om varandras löneförhöjningar

Om du är typen som blir nervös över att fråga din chef om en löneförhöjning, tänk om du behövde fråga alla dina kollegor istället? Det är precis vad anställda på resejämförelsesidan Squaremouth måste göra om de vill ha en högre lön. Företaget säger att denna praxis uppmuntrar transparens och har använt medarbetargranskningar för att bestämma löneökningar sedan 2003.

Företag övervakar hur mycket de anställda dricker

På jobbet-drickande och martiniluncher som ses i Mad Men kanske inte är så vanliga på dagens kontor. Företaget WeWork som erbjuder gemensamma kontorslokaler hoppas på att kunna låta det förbli så. Företaget som tidigare erbjöd obegränsad öl som förmån inrättade förra året en gräns på fyra drycker per dag. De begränsade dessutom medlemmarnas tillgång till kranarna till klockan 12.00 till klockan 20.00.

Om dessa historier mot förmodan är något som lockar hittar du lediga jobb som bland annat bagagehanterare eller på kontor hos oss på CareerBuilder.se. Är det inte något för dig hittar du alla våra lediga jobb här.