Har funderat mycket på det här med åldern och hur den spelar in i vårt jobbsökande för oss som är mellan 40 & 50 +.  Jag har också diskuterat detta med min jobbcoach jag hade. Ska man skriva sitt personnr i ansökan? Han tyckte att man inte skulle göra de. Men då är ju min tanke att problemet inte ligger hos oss utan hos arbetsgivaren som har sån åldersnojja och seriöst inte anställer oss. Jag och många med mig resonerar säkert så att vi har ju både lång arbetslivserfarenhet och har småbarnsåren bakom oss om vi har barn. Vi behöver inte vabba eller vara hemma på långa barnledigheter för att vi plötsligt kom på att vi skulle skaffa ett barn till precis när vi fått anställningen. Många av oss är också trygga i oss själva och har en arbetsmoral som kanske inte alla yngre har. Nu säger jag inte att det är så generellt men det finns nog fler yngre än äldre som inte riktigt har den arbetsmoralen som en arbetsgivare kräver. Jag kan nog inte se någon nackdel att anställa en som oss. Jo, kanske? Det finns säkert dom som inte vill utvecklas i arbetet utan bara kör på.  Det tror jag dom yngre är mer hungriga på, att utvecklas och klättra i företaget. Vi som är äldre kanske tänker att vi inte orkar eller att det är försent. Jag anser dock att utveckling inte är tidsbegränsat, man blir aldrig för gammal för att lära och utvecklas.

Det var lite om mina tanker kring åldersnojja.

Jag var ju på Arbetsförmedlingen idag nu när jag stämplats ut och går på Jobb och Utvecklingsgarantin. Det kan jag ju säga direkt att det verkar vara mycket bättre. Man har fler möjligheter till att komma ut i arbete. Bland annat så kan man få komma ut och praktisera och det leder ju i sin tur till att man får erfarenheter. Möjlighet finns också till att utbilda sig gratis inom något område man är intresserad av. Jag hittade ett område för mig som kan vara bra om man ska arbeta som Butikschef. Det var en utbildning där man går in på lönehantering, personalfrågor, lagerekonomi, in och utköp, samt olika dataprogram som SPCS bland annat. Den utbildningen ligger bäst till för mig så får man ju se vad mötet på måndag säger. Förhoppningsvis får jag mer information om vad man har för möjligheter. Det är också en viktig del att nå till drömjobbet att man tar emot alla erbjudanden som passar just dig och gör något bra av de.

Till slut vill jag dela med mig av en artikel jag hittade  från SvD Näringsliv om just åldersnojja  http://www.svd.se/naringsliv/aldersnojan-ett-hot-mot-svensk-ekonomi_6157551.svd

Ha en fin dag!!

//Sus