Idag den 23 april är det världsboksdagen. En dag instiftad av Unesco för att uppmärksamma böckernas betydelse för att sprida kunskap och för att bidra till förståelse mellan människor.

Vi på CareerBuilder.se vill också bidra till att få fler att läsa och passar på att tipsa om fem böcker som kan hjälpa dig i din karriär. För vare sig du är en aktiv eller passiv jobbsökare bör du alltid ta tid för dig själv. Varför då inte passa på att läsa en bok, som kan ge dig bättre insikt om vart du vill i din karriär? Ta en runda till närmsta bibliotek eller klicka hem de böcker om karriär som passar dig.

För dig som samlar mod till att våga byta jobb

Det sitter i huvudet: om viljans kraft att förändra ditt liv av Michael Södermalm
Det är lätt att känna att det är läskigt att säga upp sig för att byta jobb. Det är särskilt sant om man arbetat på samma arbetsplats under en länge tid. Denna bok peppar dig till att inse att din vilja och drivkraft är starkare än vad du tror och hjälper dig att utnyttja hela din potential.

För dig som vill få inspiration om framtida karriärvägar

Framtidens jobb av Stefan Fölster & Nima Sanandaji
Sedan teknologins intåg dyker ständigt nya typer av yrkesgrupper upp med nya färdigheter och expertiser på arbetsmarknaden. Eller vad sägs om titlar som machine learning-ingenjör, UX-designer eller data scientist? Om du vill veta vad framtiden har att vänta och hur du framtidssäkrar ditt eget arbetsliv, då är detta boken för dig.

För dig som är ny på jobbet

Ta din roll på jobbet! av Anna-Lena Sundlin & Paul Sundlin
Har du just fått ett nytt jobb? Grattis! Denna bok är perfekt att läsa inför jobbstarten för att få inspiration om hur du landar i den nya rollen på ett så bra sätt som möjligt.

För dig som vill hitta din talang

Alla har talang av Charlotte Hågård
Karriärexperten Charlotte Hågård vill med boken inspirera till att alla ska hitta sin talang utifrån sin passion och motivation och på så sätt uppnå sin fulla potential. Hon ger också råd och väcker tankar kring om du befinner dig på rätt arbetsplats, eller om din talang passar bättre i ett annat sammanhang.

För dig som vill stressa mindre

Sluta stressa på jobbet av Helén Vedlé & Rune Nilsson
Föreläsarna Helén Vedlé och Rune Nilsson delar med sig av sina råd för dig som vill minska din stressnivå och sluta tänka på jobbet på fritiden. Boken är till för dig som vill ha tips på hur du kan arbeta smartare och lära dig att prioritera för att minska din stress.

Om att söka jobb ändå lockar mer än att läsa böcker, finns just nu 4 lediga jobb med sökordet ”böcker”. Finns på hemsidan idag, men kanske inte imorgon!