Idag, den 30 juli, är det pocketbokens dag. Varför då inte passa på att läsa något som kan göra skillnad i din karriär? Oavsett om du läser i hängmattan eller på väg till jobbet så ger vi dig tips på pocketböcker som kan ge idéer om hur du vill att ditt framtida arbetsliv ska se ut.

Vi på CareerBuilder.se vill få fler att fundera över sin karriär och varför då inte passa på att läsa en bok som kan ge nya självinsikter? Här är våra 5 bästa tips på böcker i pocketformat som du kan läsa i sommar för att komma vidare i din karriär:

För dig som vill aktivera hjärnan

Hjärnstark: hur motion och träning stärker din hjärna av Anders Hansen
Boken handlar om att forskning visat att regelbunden träning stärker hjärnan, vilket gör dig både piggare, stresståligare och får dig att må bättre. Motion får även att hjärnan kan tänka snabbare, så kanske får du en ny idé på jobbet, kommer på ett nytt sätt att lösa ett arbetsrelaterat problem eller inser du att du vill byta jobb helt och hållet?

För dig som vill bli framgångsrik

Framgångsboken av Alexander Pärleros
Vill du ha konkreta tips på hur du blir mer framgångsrik? Kanske vill du starta eget eller bli bättre inom det yrke du har idag? I Framgångspodden intervjuar Alexander Pärleros flera av Sveriges och världens mest framgångsrika människor och delar i boken med sig av deras och sina egna tips om hur man kan få ett framgångsrikt liv. Bland annat får du lära dig att visualisera, att optimera din tid och att hantera motgångar, något som även är positivt att kunna i arbetslivet.

Vill du sova dig smartare?

Sömngåtan av Matthew Walker
Det låter kontraproduktivt att tipsa om en bok om sömn om du vill få fart på din karriär. Men då mer forskning lagts på hur viktig sömnen är för vårt välmående, finns det skäl att ta råden i denna bok på allvar. För vem vill inte ha ett bättre minne, bli lyckligare och få bättre skydd mot sjukdomar?

Om du vill tänka som en ledare

Min hemlighet av Petter Stordalen och Jonas Forsang
Om du vill inspireras av en person som gått från att vara jordgubbsförsäljare till att vara en av Nordens största hotellmagnater, då är detta boken för dig. Du får följa resan som Stordalen gjort, genom både höjd- och lågpunkter. Han delar även med sig av sina egna hemligheter och tips som tagit honom dit han är idag både som make, far och företagsledare. Kanske särskilt spännande för dig som har eller vill ha en chefsroll och vill få ut det bästa av de omkring dig.

För dig som vill lära dig handskas med andra personligheter

Omgiven av idioter av Thomas Erikson
Säga vad man vill om innehållet, men det är ändå väldigt underhållande att läsa om hur vi enligt DISC-analys kan delas in i fyra personlighetstyper. Du lär dig att hitta din egen ”färg” och kan även läsa på om andra personligheter och hur du på bästa sätt kommunicerar med dem. Värt att tänka på när du samarbetar med kollegor.

Om att söka jobb ändå lockar mer än att läsa böcker, finns just nu 13 lediga jobb med sökordet “böcker”. Passa på att skicka in din ansökan redan idag.