Stressiga möten, övertid och konstant press på att leverera förstklassiga resultat. Ökad konkurrens och företagsmål på ökad produktivitet och lönsamhet år efter år. Allt detta påverkar din hälsa och ska inte tas lättvindigt. Om jobbhälsan inte sköts kan detta leda till mental överbelastning och utbrändhet, ofta med långsiktiga ödesdigra konsekvenser.

Här kan även de enklaste hälsoförmånerna på arbetsplatsen ha en stor inverkan. Förmåner som träningsmöjligheter, massage, frukt på jobbet kan hjälpa till med att minska stress och samtidigt uppmuntra till en hälsosam livsstil.

Hälsa oå jobbet

Här följer 5 snabba tips som hjälper dig till bättre hälsa på jobbet trots fullspäckat schema:

 1. Boka in träning i kalendern
  På samma sätt som du skulle boka in ett viktigt möte eller konferenssamtal i kalendern kan du boka in dina träningspass för veckan i kalendern. På så sätt vet du att den tiden är avsatt och du minskar risken för att prioritera något ”viktigare” framför ditt träningspass.
 2. Rör på dig regelbundet
  Hitta enkla, naturliga sätt att röra på dig mer regelbundet på jobbet. Istället för att parkera precis vid jobbet kan du kanske parkera några kvarter bort och promenera sista biten. Om du åker kommunalt, kliv av ett par stopp innan och ta en skön och energigivande promenad. När du går upp till kontoret, ta trapporna istället för hissen, gå på en promenad på lunchen eller gå över till en kollega istället för att maila.
 3. Undvik läskmaskinen
  Det kan kännas lockande med en kall läsk en varm sommardag, men som vi alla vet så innehåller läsk mängder av socker och tomma kalorier. Om du behöver en koffeinkick på eftermiddagen, testa grönt te.
 4. Ta med egen lunch
  Många väljer att ta en break från kontoret och gå ut och äta på lunchen. Även om en break i sig kan vara nyttigt så är det betydligt nyttigare, och billigare, att ta med egen lunchlåda där du vet exakt vilka hälsosamma ingredienser som ingår i din måltid samtidigt som du på ett bättre sätt kan kontrollera din portionsstorlek.
 5. Snacksa mer hälsosamt
  Det ”snacksas” mycket på arbetsplatser idag och ofta innebär detta snacks med mycket socker eller fett, men det behöver inte vara så. Testa att byta ut godiset eller chipsen mot mandlar, hummus och morötter.

Och du, passa på att kolla in vilka företag som anställer just nu! Kanske hittar du ett företag som värdesätter en hälsosam livsstil på jobbet precis lika mycket som dig. Här hittar du lediga jobb i Stockholm, Göteborg, Malmö, Örebro, Jönköping och i hela Sverige.

Din kropp kommer att tacka dig!