Oavsett om du arbetar hemifrån eller är utan jobb dessa dagar, har du troligen mer tid hemma för att fokusera på din professionella utveckling. Vi hjälper dig att på fem steg hitta vilka av dina färdigheter som behöver förbättras och lär dig hur du börjar utveckla dig själv hemifrån redan idag.

Identifiera dina kunskapsluckor

Dina kunskapsluckor är de saker du kan vara bättre på eller inte riktigt har lärt dig ännu. Det bästa sättet för att stänga luckorna är att hitta de prioriterade områden du vill fokusera på och börja arbeta för förbättringar. Kom igång med nedanstående enkla övning.

Stor kompetens: Microsoft Excel
Kan förbättras: projektledning
Behöver läras: första hjälpen

Skriv en lista över dina starkaste färdigheter i den första raden. Det är de färdigheter du lärt dig i skolan eller på jobbet som du känner dig mest säker på och använder som mest.

I nästa rad skriver du ner de färdigheter du har som behöver jobbas på. Inkludera gamla färdigheter som blivit rostiga och nyare färdigheter som du inte är helt säker på ännu, som ett nytt datorprogram.

Den sista kolumnen är för kunskaper som kan göra dig till en mer värdefull anställd i framtiden. Ett sätt att hitta sådana är att titta på jobbannonser som du skulle vilja ansöka till. Tänk i termer av ambitioner och titta på roller bortom din nuvarande erfarenhetsnivå.

Var noga med att inkludera mjuka färdigheter som emotionell intelligens och beslutsfattande för alla tre kolumnerna. Fokusera även på att stärka en eller två kunskapsluckor i taget. Rekryterare vill gärna höra om dina planer för förbättring och glöm heller inte inte att skriva med dina största kompetenser på din CV.

Gå en digital kurs

Du kan även minska dina kunskapsluckor genom att ta en kurs online, många är till och med tillgängliga gratis. Plattformar som Coursera och Udemy är strukturerade som digitala universitetslektioner kompletta med videoföreläsningar, onlineuppgifter och tentor. De har kurser som täcker allt ifrån hur man kan bli en bättre kommunikatör till maskininlärning. Många tekniska plattformar, som HubSpot och Google, erbjuder även onlinekurser specifikt inriktade på användare av sina produkter.

Du kan även hitta online-certifieringsprogram för mer fysiska färdigheter som truckkörkort, även om du kanske måste skjuta upp praktiska tentor till senare, men på plussidan ger det mer tid att studera på. Se även till att uppdatera ditt CV med genomförda kurser och certifikat när du är färdig. Arbetsgivare vill gärna se att du har tagit initiativ till att fortsätta din professionella utveckling.

Följ branschspecifika nyhetsbrev och podcasts

Om en digital kurs är ett för stort åtagande just nu, finns det en mängd utbildningsresurser tillgängliga för dig i form av podcast, webinarier, nyhetsbrev och bloggar. Följ dina favoritvarumärken, talare och drömarbetsgivare för att se vad de erbjuder eller rekommenderar. Det kortare formatet är perfekt för kortare stunder av lärande. Försök att lyssna på en podcast medan du lagar mat eller tränar. Du får en känsla av vad som händer härnäst i din bransch, och kanske får du även en bra samtalspunkt på din nästa jobbintervju?

Övning ger färdighet

Det bästa sättet att utveckla din kompetens är att använda de färdigheter du har och det finns inget som hindrar dig från att starta ett projekt på egen hand. Kanske kan du erbjuda dina tjänster till någon av de många välgörenhetsorganisationer som arbetar övertid just nu? Även om obetalt arbete inte är slutmålet, är det alltid bra att hjälpa andra och volontärarbete ger en värdefull inlärningsupplevelse att lägga till på ditt CV.

Nå ut till ditt nätverk

Dina vänner och kollegor i ditt nätverk vet bäst vilka färdigheter du behöver prioritera. Ta och schemalägg ett samtal eller videomöte och förbered en lista med frågor i förväg. Du kan till exempel fråga en rekryterande chef inom ditt område vilka färdigheter de tycker är mest värdefulla, eller helt enkelt höra med dina vänner vilka färdigheter som hjälpt dem att anpassa sig till dessa nya tider. Vem du än hör av dig till, se till att använda tiden för att få insikt om hur du kan förbättra dina färdigheter, samtidigt som du öppnar upp nya vägar för jobbansökningar i framtiden.

Lycka till önskar vi på CareerBuilder!

Du kanske även är intresserad av: