Nytt jobb, ny chef, nya kollegor och nya arbetsuppgifter. Mycket nu. 

Första dagen på ett nytt jobb kan kännas överväldigande. Du har slitit hårt under intervjuprocessen för att övertyga din nya arbetsgivare om att du är den bästa personen för jobbet – och nu är det dags att bevisa det.

Ett bra sätt för att få en flygande start, börja lära dig snabbt och både möta och överträffa din nya chefs förväntningar är att vara nyfiken, lyhörd och att ställa frågor.

Här nedan hittar du åtta frågor du kan ställa till din nya chef och kollegor första dagen på ett nytt jobb:

 

Vad bör jag fokusera på att göra idag?

Det är viktigt att du och din chef är överens om hur den första tiden på kontoret kommer att se ut. Anta inte att du har koll på din roll fullt ut på en gång så att du hoppar rakt in i hetlufen sätter igång med ett projekt från fel ände – och sitt inte heller passiv tills någon säger åt dig att göra något.

Fråga istället din chef vad du bör fokusera på och hur hen föreslår att du kommer igång på rätt sätt. Det visar för chefen att du respekterar att saker och ting fungerar på ett visst sätt på företaget och även att du är redo och villig att sätta igång.

Hur ser utbildningsplanen ut för de kommande veckorna?

Visa för din chef att du är sugen på att komma igång snabbt och att du vill lära dig så mycket som möjligt. Fråga hur utbildningsplanen ser ut och kolla samtidigt vilka möjligheter till självstudier som finns.

Vilka på kontoret bör jag spendera tid med den här veckan?

Lär känna dina kollegor och nyckelpersoner på företaget så snabbt som möjligt. Det hjälper dig att komma in i rutinerna och gemenskapen på företaget, vilket gör arbetsdagen betydligt trevligare samtidigt som det blir lättare för dig att utföra ditt jobb.

Vem kan jag prata med eller ta hjälp av om du inte är på plats?

Din chef kommer troligtvis inte att finnas tillgänglig under precis hela din introduktionstid på företaget. Därför kan det vara bra att ta reda på vem du kan prata med i dennes ställe. Att ställa den här frågan visar även på driv och att du tar ansvar för att kunna fortsätta arbeta även i chefens frånvaro.

Vad heter du och vad jobbar du med?

Att lära dig dina kollegors namn och roll på företaget är viktigt. Ta initiativ och presentera dig själv. Att vara utåtgående och öppna upp för lära-känna-varandra-konversation kommer att hjälpa dig på ditt nya jobb.

Vad betyder den här förkortningen?

De flesta företag, inte minst stora internationella företag, använder många förkortningar på möten, i e-postkommunikation m.m. Om du inte vet vad exempelvis vad TCV är eller om du aldrig har hört talas om en AWD70 – fråga istället för att gissa eller låtsas veta. Det blir lättare så.

Hur föredrar man att kommunicera här på kontoret?

Många större företag har flera olika kommunikationsverktyg för att underlätta internkommunikation mellan avdelningar. E-post och telefon känns givna, men det kan även finnas chattverktyg som Skype, projektledningsverktyg som Trello eller Slack och videokonferensverktyg.

Ta reda på hur man föredrar att kommunicera mellan avdelningar så kan du vara så effektiv som möjligt redan från början och samtidigt undvika friktion med kollegor på andra avdelningar.

Hur kommer jag att utvärderas?

Genom att ställa den här frågan visar du att du värdesätter måluppfyllelse och utvärderingssamtal med din chef. Samtidigt kan du, när du vet hur du kommer att utvärderas, börja förbereda dig för ditt första utvärderingssamtal.

Lycka till på ditt nya jobb!