Vi läser ständigt om alla spännande IT-bolag och deras framgångssagor. De flesta vill gärna jobba på några av dessa bolag  och de brukar hamna i topp över mest intressanta och attraktiva arbetsgivare.

Varför då? Jo, det är alltid trevligt att arbeta i en bransch där det sker utveckling, och med tanke på en ganska tuff marknad totalt de senaste åren, är det kanske främst IT-branschen som har lyst upp mörkret.

IT-branschen består ju också av en mängd mindre kända företag som har riktigt spännande uppdrag och kunder. Dessa kanske kommer lite i skymundan och det går givetvis trender i vilken teknik som gäller för tillfället.

Kanske är det därför svårt att välja.

Inom vissa delar i IT-branschen saknas det kompetens och det tar tid att utbilda sig och få erfarenhet.

Vad ska du välja, vilken inriktning och vart kommer nästa hype att ske?

För många, kanske IT är förknippat med ”introvert” arbete och lite för abstrakt. Men det är som sagt inne att vara ”nörd”.

IT branschen har generellt jobbat länge med både affärsutveckling och medarbetarutveckling, den har oftast välutvecklade system för att hitta, ta hand om och utveckla människor och kompetens. Den har också en tradition av krav på prestation och resultat.

Ett sätt att börja titta på branschen är vilka tjänster och produkter man levererar och vilka kunder som finns. Är det långa beslutsprocesser eller snabba skiften? Vilka utvecklingsmöjligheter finns? Vad finns det för historia och finns det utrymme för så stor kreativitet som du önskar?

IT-branschen är kanske en av de mest differentierade av alla branscher. De är som en mängd olika företag med olika inriktningar i en och samma låda.

Så mitt i alla hypade bolag med starka varumärken, finns det spännande, intressanta och kanske mer långsiktiga verksamheter att söka efter.

Det finns ett stort behov inom flera specialistområden, men också kring ledarskap och affärsutveckling.

Så IT är en het bransch.

Kanske för att det finns stora tillväxtmöjligheter, det utvecklas ny teknik och nya metoder, och det ger förstås en grund för spännande uppdrag och roller.

Varför inte börja intressera dig, om du inte redan gjort det?

 

VD PerformancePotential
www.performancepotential.se