Vi på CareerBuilder var nyfikna på hur det är att jobba som säljare inom det alltid aktuella området hälsa och välmående, så vi hörde av oss till Marcus Andersson, säljare i Göteborg på företaget Promas, som just nu rekryterar säljare.

Lediga jobb Göteborg

Hej Marcus! Berätta, hur hamnade du på Promas?
Hej! Jag har alltid varit intresserad av hälsa, idrott och försäljning. Jag sökte därför efter lediga säljjobb inom just det området. Jag fick komma på intervju hos Promas för lite drygt två år sedan och fick ett fantastiskt första intryck – och på den vägen är det.

Promas är min första längre anställning efter att jag tog studenten från IHM och jag har utvecklats väldigt mycket som säljare under de senaste två åren, mycket tack vare regelbunden coachning, stöttning och vidareutbildning.

Hur är det då att jobba som säljare inom hälsa och välmående?
Först och främst så är Promas en oerhört rolig arbetsplats att vara på, vi är ett gott gäng med med bra sammanhållning och vi hjälps åt, oavsett om du är säljare eller har annan funktion i bolaget. Det händer nya saker hela tiden och vårt koncept utvecklas ständigt. När det gäller hälsa och välmående så är det framför allt fantastiskt att ha möjlighet att hjälpa människor att förändra sin hälsa och sina liv till det bättre. Behovet av återhämtning på arbetsplatserna är idag stort, många stressar för mycket och behöver ett verktyg för detta. Ofta jobbar man som säljare med en specifik produkt som fyller ett behov. Här på Promas arbetar vi med att hjälpa människor att må och prestera bättre – det är få förunnat!

Något som är inspirerande på Promas är att vårt koncept passar alla företag och organisationer, stora som små. Framgångsrika företag bryr sig om sin personal och investerar i förebyggande hälsa.

Vad ska man göra för att lyckas hos er, eller som säljare i just hälsobranschen?
Man bör ha ett genuint intresse av hälsa eftersom att man jobbar med just människors liv och välmående. Man bör även tycka om att hjälpa människor, samtidigt som man så klart ska tycka att det är kul att göra affärer.

Om man är intresserad av att jobba som säljare inom hälsa – varför ska man jobba på just Promas?
Det finns många anledningar till varför Promas är en bra arbetsplats. Vi erbjuder våra säljare bra förmåner där grundtryggheten innefattar grundlön, en konkurrenskraftig provisionsmodell och friskvårdsbidrag.

Jag tror på frihet under ansvar och som säljare har man stora möjligheter att påverka sin egen arbetssituation. Dessutom har vi en fantastisk laganda i företaget med många sociala aktiviteter, coaching, stöd och vidareutbildning. Förutom detta har vi även stora och små säljtävlingar där den största är Golden Club där våra bästa säljare får åka på en trevlig resa tillsammans! Allt detta sammantaget gör att våra säljare trivs hos oss och väljer att stanna kvar år efter år.

Nya säljare börjar med ett genuint introduktionsprogram där vi utbildar i hälso- och produktkunskap och våra egna föreläsare inom hälsovård delar med sig av sin kunskap. Säljaren får även följa med på sambesök och får mycket fokus från mig som kollegorna den första tiden. När säljaren är redo att gå ut själv på fältet får man dels ta över befintliga kunder och dels sätta igång med nykundsbearbetning, där starka referenser hjälper oss att stänga affärer.

Om du skulle ge lite stalltips till alla säljare där ute som läser detta och vill söka jobbet hos er, vad skulle det vara?
Först och främst skulle jag säga – Välkommen!

Vår bransch är i ständig tillväxt och det går bra för Promas. När det gäller att söka och få jobbet så skulle jag rekommendera att man är förberedd och har läst på lite om företaget. Var dig själv, den personliga kontakten och personkemin är oerhört viktig för oss.

Vårt erbjudande är mycket starkt och vi kan stoltsera med starka referenser, men det är våra duktiga säljare som gör att vi når hela vägen in i mål…

Om du är intresserad av en karriär på Promas – klicka här för att läsa mer och ansöka!