Naturen skiftar färg. Dagarna blir kortare. Balkongbesöken mindre frekventa. Badstegar och båtar tas upp för vintern. Människor i vimlet klär sig i mörkare färger och börjar få en något trumpen och blek uppsyn. Tecknen är många på att vi går in i en speciell period i Norden som många har svårt att vänja sig vid. Är du som ”Skalman”, allmänt trött, kryper in i ditt skal, och kommer ut igen när våren nalkas?

CareerBuilder låg motivation

Klimatet är något vi inte kan göra något åt utan måste acceptera så länge vi bor häruppe i närheten av polcirkeln. Vi vet ju att det kommer en ljusare tid!

Skippa Skalman och låt de kommande månaderna bli din roligaste period i livet, både på jobbet eller privat! Om du söker jobb hoppas jag du får en extra energikick!

Om du själv väljer att ha en positiv inställning till tillvaron så ska du se att det börjar hända grejer. Vad du vill ska hända är ditt eget ansvar. Ta egna initiativ på jobbet och hemma, var aktiv och boosta dig med energi så ska du se att våren och de ljusa dagarna snart är här igen.

Ett tips är att du skriver dagbok de kommande månaderna så du kan blicka tillbaka och se vad du faktiskt medvetet gjort för att ”övervintra” på bästa sätt. Det kan du ha nytta av i framtiden.

CareerBuilder butiksjobb

Hitta det positiva och roliga som ger dig energi.

Vad behöver du för ditt välbefinnande det kommande halvåret? Öka på dosen med det som gör dig glad och får dig att må bra. Det finns oändligt många områden att ösa ur, här kommer några idéer:

  • Är det träning, vara ute i naturen, samvaro med andra, läsa böcker, laga mat, resa, spela musik, datorspel, lära dig nya saker, m m…? Sök på nätet efter intressegrupper, t ex meetup.se. Hitta på egna intressegrupper och bjud in andra.
  • Gör något annorlunda, något som du aldrig gjort förut. Våga testa dina gränser och se vad som händer. Att börja träna upp sitt mod och övervinna sina rädslor är något som verkligen kan ge energi.
  • Gör ofta något lite galet, dansa, sjung, säg hur mycket du tycker om någon, ge beröm, möt nya människor med nyfikenhet, skratta mycket, ät bra och lagom, rör på dig, var framförallt bussig mot dig själv!
  • Hur ofta har du sett dig själv i ögonen och boostat dig med positiv feedback?
    Håll ett dagligt tal till dig själv i spegeln – Titta dig själv i ögonen och tala om hur bra du är och vad du gjort som är bra.

Håll upp energinivån! Försök göra något varje dag som du mår bra av och uppmärksamma dig själv på det som du verkligen får energi av!

Nu är det bara två månader kvar tills det vänder och vi går mot ljusare tider igen. Bry dig inte om ”Skalmans” trötta uppsyn och väckarklocka. Ta befäl över din egen tillvaro och njut av livet här och nu!

Ha en underbar och kul höst och vinter full av nya erfarenheter och möten.

Vi hörs snart igen!

Lena Severin

Cert ICF coach & Karriärcoach
lena.severin@reflectcoaching.se

reflect coaching logo