Många av oss har just kommit tillbaka från jul- och nyårsledigheter, vilket för de flesta inneburit välbehövlig vila. Då de flesta akuta uppgifterna fixades innan julen, så kan det vara skönt att kicka igång det nya året genom att i lugn och ro börja med att fixa med sådant du inte hunnit med tidigare. Vårt förslag? Summera, rensa, töm och sortera!

Summera året

Det kan vara skönt att summera jobbåret som varit. Vad har varit bra som du kan fortsätta att göra? Vad har varit mindre bra som du kan förändra framåt? Tänk även på att om du fått några nya arbetsuppgifter under året kan det vara läge att uppdatera CV:t inför framtiden. Genom att registrera dig i en CV-databas kan du få rekryterare att se att du är öppen för nya möjligheter, utan att behöva söka jobb själv.

Med det nya året kommer ofta även tankar på att göra något nytt. Har du allt oftare känt att det varit jobbigt att gå till jobbet, men inte att gå därifrån? Då kan det vara läge att se sig om efter nya utmaningar. Att byta jobb är ett vanligt nyårslöfte och vi på CareerBuilder.se vill gärna hjälpa dig att hitta ett nytt. Här hittar du alla lediga jobb som söker efter efter nya medarbetare.

Rensa skrivbordet

Den här uppgiften är nästan det som ger bäst effekt eftersom det efteråt är så tydligt att något hänt. Sortera gamla papper och kasta de du inte behöver längre. Kasta eller återvinn pennor där bläcket är slut och överstrykningspennor som knappt har någon färg kvar längre. Plocka bort smutsiga koppar och gör dig av med gamla suddgummin som torkat. För ett renare samvete för alla skrivbordsluncher kan du även ta några tag med rengöringsservetter på tangentbordet och skrivbordet.

Töm mailen

Här hamnar det tyngsta lasset. Ta tag i att skicka det där mailet som legat kvar för du behövde kolla upp några siffror för att kunna ge ett rättvisande svar. Står du med på ett nyhetsbrevsutskick som du aldrig hinner läsa? Läs igenom de mailen nu eller avsluta prenumerationen. Bara att slippa se notisen om att du har 396 olästa mail gör det värt att checka av denna punkt.

Sortera datorn

Gör mappar och sortera bort sådant som ligger och segar ner hårddisken på datorns skrivbord. Passa även på att rensa bort filer på datorn som du inte behöver längre och som inte heller behöver sparas. Och töm papperskorgen även här.

Lycka till med rensningen och god fortsättning från oss på CareerBuilder.se!