Career Days började i Stockholm år 2010 och blev året därpå även ett omtyckt event i Göteborg. I år är det äntligen dags för akademikerna inom data/IT, ekonomi och ingenjörer i Skåne att få träffa attraktiva företag som presenterar sig. Datumet är lördagen den 27 oktober och platsen är Malmö Arena.

Som den tredje svenska staden är det äntligen dags för Malmö att knyta ihop säcken för alla akademiker. Under ett och samma tak kommer de attraktivaste arbetsgivarna samlas för att ge besökarna en unik chans att bygga upp ett värdefullt kontaktnät. Ett ytterligare steg i karriären och en möjlighet att hitta drömjobbet – oavsett det är i Skåne eller någon annanstans. Till Malmö Arena välkomnas alla akademiker inom data/IT, ekonomi och ingenjörer för eventet Career Days, som är en fortsättning på de tidigare succéerna från Ericsson Globe Arena och Scandinavium tidigare i år. Två förväntansfulla medarbetare på Careerbuilder som arbetar med eventet är Nathalie Isaksson och Markus Åberg.

Vilka skillnader finns det på/inför ett event i Malmö jämfört med Stockholm?

– När vi arrangerar Career Days i Malmö så ser vi att det är andra företag som är mer lockade att ställa ut här, då de har sina huvudkontor och större delen av verksamheten i södra Sverige. Bland annat kommer vi ha Ikea, Skanska och Qlikview på plats. Det kommer också bli intressant att se vad besökarna här i Malmöregionen tycker om eventet. Sen är det såklart väldigt roligt att få jobba med en av Sveriges absolut nyaste och modernaste arenor.

Vad har ni för förväntningar inför Malmö?

– Vi hoppas att vi får ett lika varmt mottagande i Malmö som vi fick när vi började med Career Days i Stockholm och i Göteborg. Vi ser fram emot en spännande dag då många nya värdefulla kontakter knyts, både för utställarna och besökarna.

Hur kändes det senaste eventet i Ericsson Globe Arena? 

– Det kändes jättebra. Vi sålde slut på alla biljetter i år igen och det verkar som att vi i allt större grad varje år lockar till oss vår huvudsakliga målgrupp, personer med högskole- eller universitetsutbildning som sitter på jobb idag och kommer till Career Days för att se vilka möjligheter som finns.

Vilka erfarenheter tar ni med er ner till Skåne?

– Det här blir vårt sjätte event på tre år så vi har lärt oss en hel del på vägen. Vi kommer att prova några nya grepp i Malmö som förhoppningsvis faller väl ut.

Vad har utställarna sagt om det senaste eventet?

– De allra flesta utställarna var jättenöjda, och många har sagt att det har varit det bästa eventet hittills, vilket givetvis är jätteroligt att höra. Nu tar vi med oss all den positiva feedbacken och ser till att Career Days i Malmö Arena blir minst lika bra.

Christer Ryderfelt