Det lönar sig att lägga tillräckligt med tid och tanke på utformningen av ditt CV. Det är inte bara det viktigaste dokumentet i din ansökan, utan genom att tydligt beskriva dina professionella och personliga färdigheter förbereder du dig också bra inför intervjuer. Tips på vilken information ditt CV måste innehålla och vad du bör tänka på när du skriver det hittar du i vår checklista.

Klassiskt, tabellformat, opraktiskt

Ditt CV är ett dokument med oändligt mycket information – åtminstone när man redan har ett par års arbetslivserfarenhet och strikt följer den tråkiga klassikern tabellformen. Ska dessutom utbildning och vidareutbildning, yrkesutmärkelser, referenser, personuppgifter, hobbyer och volontärarbete också pressas in, har HR:s gräns för vad som är acceptabelt att ta sig igenom redan passerats. En knivig situation, som absolut behöver lösas. CV:et är trots allt inte ett ansökningsdokument i högen – det är det viktigaste av dem alla.

CV:et är det viktigaste dokumentet i din ansökan

I den digitala ansökningens tidsålder där något snabbt ska skickas iväg, laddas upp eller vidarebefordras, är CV:et kandidatens digitala fotavtryck. Därför måste CV:et förmedla en övergripande bild av sökanden – professionellt såväl som personligt. Men också visa på det mervärde som kandidaten kan erbjuda företaget; sticka ut från alla andra CV:n; vara unikt (såväl även kandidaten); lyfta fram all information på ett kort och koncist sätt och spegla kandidatens personlighet på ett tilltalande sätt (kort sagt: vara intressant).

Att förbereda sig inför anställningsintervjun

Lättare sagt än gjort, tycker du? Vi håller med. För att få till ett bra CV bör du lägga ner en del tid. Du får, eller snarare måste, försöka, förkasta, tänka om och förfina tills du stolt kan säga: ”Det här är jag!”. Denna process kan ingen av alla miljontals internetmallar där ute bespara dig, vilket definitivt har sina fördelar. För ju mer intensivt du arbetar med presentationen av dig och det erbjudande du kan ge en potentiell arbetsgivare, desto tydligare kan du sedan argumentera i intervjuer. Naturligtvis kommer vi inte lämna dig i sticket med detta projekt. Vår checklista och några smarta tips hjälper dig att få till den optimala ansökan.

Checklista – följande information bör ditt CV innehålla:

  • Arbetslivserfarenhet: Den erfarenhet som är relevant för tjänsten är också den viktigaste informationen i ditt CV. Erfarna listar sina arbetslivserfarenheter i kronologisk ordning, med det senaste yrket högst upp. Viktigt: använd inga floskler, utan hellre konkreta och relevanta exempel.
  • Personuppgifter: ålder, kön, civilstånd och dylikt är inget du behöver lyfta fram eller som spelar någon roll i urvalet, men vill du vara personlig i ditt CV så kan du välja att göra det ändå. Du bestämmer!
  • Mjuka värden: Förr i tiden användes ord som samarbete, ledarskap eller kreativitet bara i förbifarten eller till och med som utfyllnad i CV:et. Idag är dock mjuka värden viktiga beslutskriterium och bör därmed också ta skälig plats i din ansökan.
  • Utbildning och vidareutbildning: Ju mer arbetslivserfarenhet en sökanden har, desto mindre utrymme bör vigas åt utbildning i CV:et. Utbildning från yrkeshögskola, högskola eller universitet är däremot obligatorisk information. Du ska inte heller utelämna vidareutbildning, under förutsättning att den är relevant för tjänsten.
  • Referenser: Bra referenser är, framför allt när man söker en chefsposition, en värdefull hjälp på vägen för den sökande och kan generera flera pluspoäng. Men de bör vara valda med omsorg, informerade i förväg och vilja ställa upp som referens.
  • Kontaktuppgifter: Utgå ifrån att ditt CV kommer att vidarebefordras, delas eller skrivas ut oberoende av dina andra ansökningshandlingar. Det bör därför innehålla nödvändiga kontaktuppgifter såsom telefonnummer och e-postadress. Vill du dessutom dela en länk till din LinkedIn-profil eller andra yrkesnätverk, går det också bra.
  • Övrigt: Utmärkelser, specialintressen, hobbyer eller volontärarbete kan göra ditt CV mer intressant eftersom man får en inblick i din personlighet. De är dock inte avgörande och bör därför bara lyftas fram om de är till din fördel i processen.

Håll infon kort och koncis

Det är en stor konst att lyckas få in en stor mängd information på en begränsad plats – helst max två A4-sidor – och ändå få det tydligt. Det är här layouten spelar en stor roll: med enkla grafiska medel såsom färgkodade textrutor, rubriker och enkla ikoner hjälper du rekryteraren att hitta rätt i ditt CV och kan samtidigt rikta uppmärksamheten på viktiga sökord och innehåll. Men var försiktig: ditt CV ska inte se ut som ett stort kladdpapper för grafiska formgivare. Använd färg och form sparsamt och hitta en röd tråd i dina grafiska element, då det ger ett mer städat uttryck. Du kan alltid hitta mallar och inspiration på internet, men layouten bör i slutändan vara gjord av dig eftersom väldigt få mallar passar din agenda till fullo. Dessutom vill du inte ha en kopia av någon annans CV, utan något helt unikt.

Ditt CV ska anpassas utefter kravprofilen

Se inte ditt CV som ett oföränderligt dokument, utan snarare som ett modulsystem där du har byggstenar som du kan lägga till och ta bort beroende på kravprofilen. Genom att ändra ordningen på din arbetslivserfarenhet eller dina kompetenser, plocka upp nyckelord från respektive jobbannons och lyfta fram dina arbetsplatser eller branscher med starkare eller mer subtila färger, kan du optimera ditt CV inför varje ansökan för att öka dina chanser att komma med i urvalet för önskad tjänst.