Hur länge sedan var det som du stack ett pappers-CV i handen på någon för att ansöka till ett jobb? Antagligen var det ganska längde sedan. Majoriteten av svenska kandidater (59%) föredrar att ansöka till nya jobb från sin mobiltelefon och det är fler som har CV:t sparat i molnet än på skrivbordet hemma.

Samtidigt är det få arbetsgivare som kan hantera ett spekulativt CV på något annat sätt än att direkt ladda upp det i ett webbaserat rekryteringsverktyg.

Därför är det inte längre primärt viktigast att optimera ditt CV utifrån att en människa ska läsa det, utan för att en sökmotor ska kunna hitta ditt CV och därmed, krasst, avgöra om det någonsin kommer att läsas av en rekryterare.

Så här säkerställer du att ditt CV är optimerat och sökbart i en CV-databas:

1. Sökordsoptimera ditt CV

En databas söker i grund och botten efter 1:or och 0:or, den ser inget uppenbart sammanhang mellan orden säljare och account manager eller rekryterare och talent expert. Det är frestande att använda titlar som är unika just för dig, men det som du tror skulle få dig att stå ut från mängden när en person läser ditt CV kan vara samma sak som gör att du helt enkelt inte listas i ett sökresultat.

Försök att kombinera din unika jobbtitel med en mer generell, t.ex. Säljare / Orderjägare, eller se till att använda en variation av nyckelord när du beskriver din tidigare tjänst och ansvarsområden.

2. Belys alla dina kompetenser

Något som man ofta hör när man pratar om CV är att CV:t inte ska vara längre än 2 sidor. Det är ett bra råd utifrån perspektivet att du inte bör vara allt för långranding och att CV:t ska kännas övermäktigt att läsa, men det är ett farligt råd för dig som vill säkerställa att alla dina kompetenser, erfarenheter och intressen finns med och är sökbara.

Självklart ska du inte svamla, och inte heller lista ditt ”datorkörkort” från 1995, men var inte rädd för att lista dina arbetsuppgifter, vilka system du använde och relevanta färdigheter och kompetenser som civilekonom eller gesällbrev.

En vanlig miss är att man inte inkluderar svenska bland sina språkkunskaper, det kan tyckas uppenbart för vem som helst som läser ditt CV, men eftersom god svenska är en populär kompetens att söka efter är det viktigt att du skriver ut det för att inte försvinna bort.

3. Tydlig formatering

Ett CV dokument som är alltför formaterat med tex. spalter, olika tabeller eller rubrikfunktionen i Word är ofta svårt för ett rekryteringsverktyg att läsa av korrekt.

Resultatet blir att du kanske inte får dina erfarenheter kopplade till sina årtal eller att arbetsgivarna försvinner. Ett onödigt problem eftersom fler och fler arbetsgivare förlitar sig på automatiskt strukturerad data (så du slipper fylla i en massa boxar) för att filtrera sina sökningar.

Var inte onödigt kreativ med layouten, skippa bilden och om du sparar ditt CV som PDF, försäkra dig om att det inte sparas som en bild och därmed blir helt osökbart!

Vi vet att svenska kandidater inte drar sig för att anpassa CV och personligt brev för de olika tjänster man ansöker till, passa därför även på att skriva ihop ett riktigt bra spontan-CV ifall du lägger upp dig i olika databaser, kanske till och med hos oss på CareerBuilder?

Lycka till med CV-skrivandet!