CV står för Curriculum Vitae som på latin betyder levnadslopp. Ett CV är alltså en sammanfattning av vad du hittills gjort i ditt liv. Meningen är att läsaren snabbt ska kunna se vad du har för erfarenheter,kunskaper och meriter. Ett CV ska vara kort och koncist och bör inte vara mer än en till två A4-sidor. Det ska ha en bra struktur och presentera dig på ett positivt och trovärdigt sätt.

När du skriver ditt CV ska du tänka på att stora delar av dokumentet kommer att förhålla sig relativt statiskt, medan vissa delar kan behöva justeras beroende på vilket jobb du söker.

Se till att understryka de kvalifikationer du har och som passar just det jobb du söker, eller det som efterfrågas i platsannonsen. Ofta får du förändra, plocka bort, lägga till och understryka en viss kompetens när du söker ett jobb gentemot ett annat. Fundera på hur din personlighet och kompetens motsvarar företagets krav och skriv ditt CV med utgångsläge från detta. Det finns egentligen inga regler på layout och hur informationen ska vara uppställd och två professionella rekryterare kan tycka helt olika i fråga om disposition och layout.

 

Tips: 
När du är nöjd med ditt nya CV, passa på att ladda upp CV:t på CareerBuilder.se för att öka dina chanser att bli hittad av arbetsgivare som själva är ute och söker efter kandidater till lediga jobb.
Behöver du mer hjälp med ditt CV så har vi även CV-mallar längst ned i artikeln här >>

 

Källa: Jobbguiden