Förra veckan fick jag veta att jag ska få en jobbcoach för att hjälpa mig vidare.

Jag sitter här med en kopp kaffe och solen skiner och det är helt underbart väder utanför. Tror nog att våren kommit nu! Känner att allt blir mycket lättare och jag är mycket piggare och gladare. Precis vad vi alla behöver efter en sådan lång vinter som vi haft.

I dag hoppas jag att jag får besked från rekryteringföretaget jag var hos förra veckan om jag går vidare i rekryteringen eller inte. Det är mer än spännande och jag har inte tänkt på något annat nu under påskhelgen. Men samtidigt vill jag inte fantisera iväg för då kommer jag bli så besviken om jobbet inte blir mitt. Usch, hemska tanke!! Men den som väntar på något gott väntar ALLTID för länge , eller hur var de 🙂

Efter att jag var på arbetsförmedlingen förra veckan beslutade min handläggare helt fritt utan att jag hade något att säga till om i princip att jag skulle börja jobbcoachning. I väntan på svar om det blir något av det här jobbet eller inte, sa hon. Men när jag fick min nya handlingsplan så stod det att jag skulle ha jobbcoachning i 6 månader så fram till sista september är det sagt nu. Det var ju inte vad jag ville. Jag har sagt hela tiden att jag vill ut på jobb – nystartsjobb eller praktik spelar ingen roll bara jag kommer ut så jag får fler och färska erfarenheter. Men, men jag får ge jobbcoachningen en chans. Men jag har hört av en bekant som har en sådan aktivitet att man bara ”sitter av tiden” och det är inte min grej av aktivitet.

Dom får sitta där och söka jobb hela dagarna och så får man träffa coachen någon gång i veckan för personlig coachning.  Det känns som jag fixar det själv hemma. Jag har haft coachning 1 gång i veckan under 8 veckor i början när jag blev arbetslös och det var jättebra då man var ny som arbetslös och hade noll koll på CV och hur man skriver ett personligt brev. Då fick jag tips och råd om allt i ämnet och de var riktigt nyttigt. Det känns nu som om mycket kommer att upprepas. Men jag är optimistisk och ger allt en chans och så får det bli även i detta fall. Så idag kl 14 ska jag infinna mig  🙂 Det kommer i alla fall bli en riktigt skön promenad ner till stan i vårsolen – det vet jag !!!

 

Ha en skön dag på er!!

//Sus