Nu när entusiasmen av att ha fått den eftertraktade tjänsten har lagt sig en smula kanske du känner dig lite nervös inför de där första dagarna på det nya jobbet. Det är helt normalt. När allt kommer omkring så dyker du ju med huvudet före rakt in i en ny miljö fylld med nya människor och nya utmaningar.

Följ de här tio tipsen och bädda för succé på din nya arbetsplats:
1. Kom i tid. Tro inte att bara för att du är ny så kommer du att smälta in i bakgrunden och ingen kommer att märka att du är lite sen. Ingenting säger “Jag är en slöfock” lika tydligt som när man kommer för sent första dagen på jobbet. Om du kan är det bra att till och med komma lite tidigare första dagen.

2. Sätt på dig någonting lämpligt. Det första intrycket kan bli bestående. Bara för att du inte behöver imponera i intervjurummet längre betyder inte det att du inte ska klä dig för att göra intryck. Istället för att behöva jobba dubbelt så hårt för att sudda ut bilden av dig i de där skrynkliga eller fläckiga skjortorna som du bar den första arbetsveckan, är det bättre att slå alla med häpnad med en snygg och städad look.

3. Hälsa på arbetskollegorna. Försök också att komma ihåg deras namn. Ingenting är mer tilltalande än en personlig hälsning. Försök att lära dig namnen på alla dina kollegor, även underhållspersonalen. Det är det bästa sättet att snabbt få nya vänner.

4. Lyssna. Ett av de bästa sätten att lära är att lyssna. Se dig själv som ett tomt papper och anteckna allt, inte bara det som sägs på formella möten, utan även de guldkorn som sprids under informella kaffepauser eller i lunchrummet.

5. Ställ frågor. Att ställa frågor gör inte bara att man syns på möten eller blir engagerad i diskussioner, det är även ett bra sätt att lära sig och att visa upp vad man kan om branschen.

6. Engagera dig. Att leda ett projekt för att ditt namn ska spridas bland kollegorna är ett utmärkt sätt att lära känna dina medarbetare, även om du bara organiserar ett lunchmöte eller en efter-jobbet-aktivitet.

7. Kommunicera. Kommunikation är inte bara viktig under de första dagarna utan varje dag. Nästan alla företag har oskrivna regler, så var inte rädd att be dina kollegor om råd. Se också till att hålla din chef underrättad om ditt nuvarande projekt och berätta ifall det finns något särskilt projekt som du skulle vilja jobba med. Du kan inte räkna med att andra kan läsa dina tankar.

8. Undvik skvaller och tillåt dig inte att dras med i rykteskarusellen. Eftersom du är ny och fortfarande ganska okänd för de andra tycker kanske vissa kollegor att det är lättare att ventilera sina åsikter för dig. Svara inte och försök att inte ge outtalat medhåll till spydigheter genom att skratta, nicka eller uttrycka dig med överdrivna ansiktsuttryck.

9. Stanna kvar efter klockan fem. Även om du kanske inte har så mycket att göra än kan det aldrig skada att stanna ett par minuter extra efter att klockan slagit fem. Stäng inte av datorn klockan 16.59. Stanna hellre tio till femton minuter extra för att visa ditt engagemang.

10. Var glad och utåtriktad. De första dagarna kan vara besvärliga, förbryllande och fyllda av tvivel, men låt dig inte slås ned av dina känslor. Börja och sluta varje dag med ett leende och en glad hälsning. Din positiva attityd kommer att lysa upp kontoret.