Nu har jag suttit här hela förmiddagen och letat jobb och jag hittade ett som jag sökte. Detta rör sig om ett företag jag har lite förkärlek till  och verkligen vill arbeta för så det gick åt 2 timmar för att färdigställa det personliga brevet.  Det som jag tycker är viktigt är att man läser på om företaget och skriver in till exempel lite värderingar som du och företaget delar. Gör du det kan det öka din chans till att arbetsgivaren lägger undan just dina handlingar i  den bra högen.  Det här företaget har samma syn på mångfald, jämnställdhet och delar mina värderingar så jag la ner lite extra tyngd på detta. Enligt mig tror jag att man kan komma långt på det i ett urval.

Något som jag också gör för att förenkla för mig själv då minnet sviker ibland är att skriva upp alla sökta jobb. Namn på företaget, vilket datum jobbet är sökt, när går ansökningsdagen ut och vilken stad jag sökt till. Det gör att jag har full koll på ansökningen om de skulle ringa så man inte står där och inte har en aning om vart jag sökt. Det här kan jag se som extra viktigt då man söker olika tjänster i olika städer.

Något som jag ofta funderar över och är lite splittrad över är att kontakta arbetsgivaren via telefon innan man sänder in sin ansökan. Många anser att detta är A och O för att vara men i urvalsprocessen. Andra anser att arbetsgivaren sållar bort dom som ringer. Vad är rätt, vad är fel? När en arbetsgivare har satt ut kontaktuppgifter i annonsen så är det fritt fram att ringa. Har de däremot inte skrivit ut kontaktuppgifter – ring inte. Enkelt, eller hur? Men så enkelt är det kanske inte ändå? Många skriver inte ut sina kontaktuppgifter för att kanske se hur många som verkligen tar sig tid att leta upp telefonnummret och ringer. Det här är som sagt en fråga jag verkligen är kluven över. Vad är rätt och vad är fel? Hur brukar ni göra?

Jag har självklart ringt arbetsgivare många gånger  men det har hänt att jag fått otroligt dåliga vibbar i telefonen och att man får känslan av att man stör. Jag frågar alltid om jag stör men det har hänt att arbetsgivaren är tvär och sur och då tvekar man att ringa nästa gång man har ett jobb på gång. Hur känner ni inför detta? Jag skulle vilja ta upp detta till diskussion och läsa om era erfarenheter.

Det var allt för denna gång och hoppas att ni gillar det jag skriver. Kom gärna med förslag om ämnen ni vill att jag ska lägga extra fokus på.

Ha det så bra och glöm inte bort att det är Alla hjärtans dag idag – sprid kärlek 🙂

// Susanne