Idag yr snön utanför fönstret här i Norra Småland. Snön ser ut att aldrig ta slut :/  Men ikväll har jag något att se fram emot. Ska ut och träffa några vänner och nätverka lite så får man se vad det kan leda till.

När jag var företagare så nätverkade jag ganska mycket med centrumledaren, företagare i samma bransch och andra människor som kan vara till nytta i framtiden.  Hade jag vetat det jag vet idag så hade jag spridit ut mina visitkort som jag nu har gjort. Där står det ”Nyutexaminerad butikschef söker jobb” och sen står alla mina kontaktuppgifter på kortet.

Nu när jag inte är företagare längre så nätverkar jag sällan och man blir heller inte inbjuden till jippon där huvudsaken är att nätverka och hitta nya kunder. Jag har funderat och likt Professor Baltazar har jag gått runt, runt och tänkt. Jag tror jag har det? Jag är ju en entreprenör ut i fingerspetsarna och har galna idéer som snurrar hela tiden. Jag ska starta en facebookgrupp där arbetslösa kan ses live och byta visitkort. Kanske känner jag någon i en bransch som passar till det jobbet du söker? Kanske känner du till ett företag där butikschefen behöver hjälp med sina sysslor. Tanken är även att ses och umgås. Det blir lätt att man segar till sig och blir lat och slapp när man är arbetssökande.  En annan idé är att företag skall bjudas in och presentera deras behov av personal.

Nu ska jag sätta mig och försöka gå igenom detaljer så ska denna sida få ett liv innan morgondagen är slut 🙂  Ett tips för er som är företagsamma – gör en likadan sida på Facebook med ert område och se vad ni får för respons. Det kan ge jobb, vem vet?

Lycka till!!

Ha en riktigt bra tisdag 🙂

// Sus