Bygga upp en bra relation och nätverka med dina kursare
De utgör ofta grunden till ditt nätverk efter ett par år i karriären och man vet aldrig vem som hamnar på en beslutsfattande post efter examen. Vårda dem väl, men känn inget tvång att nätverka med alla, utan gå på magkänslan och välj ut de som passar dig.

Förbered en ”elevator pitch”
En ”elevator pitch” är en kortfattad presentation av dig själv, som du kan använda dig av när du minglar. Presentationen bör inte vara längre än en minut lång och fokusera på dina karriärmässiga egenskaper.

Hjälp till att arrangera arbetsmarknadsdagar på din högskola
Det ger dels en anledning att kontakta företag, dels så ökar chansen att företagen kommer ihåg dig eftersom du ofta är deras kontakt med högskolan. Dessutom är det en bra merit att ha roddat ihop en arbetsmarknadsdag.

Sist men inte minst:
Visa intresse för andra människor och utgå från att du har något att bidra med när du träffar nya kontakter. Tänk i första hand på vad du kan erbjuda dem i stället för att enbart fundera på vad de kan ge dig.

Under dina förberedelser kan det vara aktuellt att se vilka typer av jobb som intresserar dig. Just nu hittar du många lediga jobb i Sverige i bland annat Stockholm, Göteborg, Malmö, Örebro och Uppsala

Källa: Jobbguiden