Va kul att bli gästbloggare här på CareerBuilder.se! Det kanske vore på sin plats att jag presenterade mig för er.

Jag heter Susanne  är 43 år och bor i en mindre stad på Ostkusten med ca 37 000 invånare i vår kommun. Vi är på väg mot en riktigt stor nyetableringsvåg som glädjer mig och många andra i staden. Mig glädjer det kanske lite extra för jag får förhoppningsvis min chans till arbete inom de jag verkligen vill arbeta med och det är som butikschef i någon av alla dessa butiker.

Min bakgrund har jag inom frisk och skönhetsvården som egen företagare. 2010 beslutade jag mig att studera men till vad var inte självklart just då. Jag sökte till en 1-årig entreprenörsutbildning där det var mycket fokus på egenföretagare, affärsjuridik och företagsekonomi. Jag hade eget redan då och enligt mig är det nyttigt att uppdatera sig regelbundet för man lär sig alltid något nytt i ämnet. Under detta år blev jag mer och mer osäker på vad jag ville. Skulle jag ha kvar företaget och satsa 110% eller skulle jag satsa mer på affärsmanskap?

När jag en dag satt och letade utbildningar på nätet hittade jag en utbildning som låg 60 mil ifrån min hemstad. Det som gjorde att jag verkligen kände att det här är rätt var att man kunde läsa på distans.  Perfekt!! Sagt och gjort sökte jag till Entreprenörsskolan i Leksand. Utbildningen hette Affärsmannaskap – chef och ledare inom handel. När jag sökte tänkte jag att det får bära eller brista. Passar det inte mig får jag väl hoppa av och ge någon annan chansen till utbildningen, om jag ens kommer in. Men när jag började så visste jag redan vid första delkursen att detta ville jag. Jag blev otroligt peppad och ivrig på att läsa till just Butikschef inom detaljhandeln.

9 Augusti 2012 tog jag stolt examen med goda betyg. Det som var mest tråkigt med examen var att lämna alla goa lärare samt alla vänner man fått under året som gått. Vi har idag kontakt via andra sociala medier som tur är.

Nu är mitt mål att få ett jobb inom butik där jag kan arbeta som butikschef eller kanske börja som avdelningsansvarig – men butikschef är mitt mål. Jag har tidigare erfarenhet från handeln då jag arbetat på KappAhl och två livsmedelsbutiker samt att jag gjort min praktik på Rusta och Lager157.

Jag hoppas med detta att ni vill följa min blogg och se hur min väg till mitt mål blir. Under tiden kommer jag ge er råd, tips och varna er för mina eventuella fallgropar under min väg till det PERFEKTA JOBBET 🙂

Ta hand om er tills vi hörs nästa gång 🙂

// Sus