Det kommer alltid att finnas lediga jobb, det gäller bara att hitta rätt kanaler. Nya jobb tillsätts dagligen. Företag använder nätverk och kontakter, headhunting- och rekryteringsföretag, samt annonsering i olika medier i jakten på kvalificerad personal.

Idag finns åtskilliga kanaler att utnyttja i sökandet efter jobb. Det lättaste och mest bekväma sättet är att söka bland de platsannonser som presenteras i olika medier.

Fördelen med att söka utannonserade jobb via platsannonser är att du säkert vet att företaget som annonserar har ett rekryteringsbehov och kommer att nyanställa. Innan du söker en utannonserad tjänst bör du börja med att tolka platsannonsens olika delar.

 

DESSA ÄR:

ARBETSBESKRIVNING OCH FÖRVÄNTNINGAR PÅ DIG SOM KANDIDAT
Titta inte bara på rubriken. Arbetsbeskrivningen beskriver det din vardag kommer att innehålla. Läs den grundligt. Lockar den dig och vilka utmaningar finns? I en ansökan ska du ta upp de krav som visats i annonsen. Ju viktigare ett krav är desto mer väsentligt är det att du bemöter det i din ansökan. Glöm inte att vara realistisk när du bedömer hur väl du uppfyller företagets krav.

Alla krav ska dock inte tolkas bokstavligt. Antagligen kommer inget företag att sortera bort dig för att du är ett år för gammal för företagets önskan om medarbetares ålder. Och står det t.ex. ”Du har akademisk utbildning eller motsvarande” ger ju företaget självt utrymme för att tolka begreppen. Känner du dig osäker på en formulering kan du ringa kontaktpersonen i annonsen för ett förtydligande.

VILKEN BILD FÖRMEDLAS AV VERKSAMHETEN?
I annonsen görs företaget intressant. För att få en god bild av hur det verkligen förhåller sig ska du också titta på företagets hemsida eller läsa tidningsartiklar. Notera hur företaget presenterar sig.

Är det en lista med resultat präglar säkert en resultatorienterad kultur verksamheten. Fokus på t.ex. tekniska produkter pekar istället på en kultur där tekniskt kunnande värdesätts. Språket kan avslöja hur verksamheten vill framstå. Lägg märke till nyckelorden som förmedlas och stäm av med egen information.

KONTAKTINFORMATION
De vanligaste sätten att skicka sin ansökan är som bilaga i e-mail,  eller online via jobbsajter. Ta reda på i vilket format företaget vill ha din ansökan och följ det.

TÄNK ÖVER OCH SKRIV NER DE KRAV ARBETSGIVAREN  UTTRYCKER:
» Krävs särskild utbildning?
» Vilka yrkeserfarenheter krävs?
» Vilka personliga egenskaper efterfrågas?
»  Finns det några andra speciella önskemål om erfarenhet eller kunskaper?

Just nu finns det över 4000 lediga jobb på CareerBuilder.se i Stockholm, Göteborg , Uppsala , Malmö och Örebro.

Lycka till med jobbsökandet!

 

Källa: Jobbguiden