Även om det fortfarande är vinter och kallt så börjar planeringen inför sommaren tidigt för svenska arbetsgivare och många företag börjar lägga ut sina lediga sommarjobb och semestervikariat redan i januari och februari. Därför gäller det att vara redo och förberedd med ett uppdaterat CV och personligt brev.

Sommarjobb 2014 - CareerBuilder

Här följer 3 snabba tips på hur du kan förbereda dig inför ditt jobbsökande:

Var ute i god tid:
Som sagt, företagen börjar sitt arbete med att hitta passande kandidater redan i början på året. Genom att vara ute tidigt ökar du dina chanser att vara ”först på bollen” för de mest attraktiva sommarjobben. Håll koll på vilka lediga jobb som publiceras på jobbsajter och var inte rädd för att även lyfta luren och ringa till företag på din ort för att höra dig för om de har satt igång med rekryteringar inför sommaren.

Skapa en sparad jobbsökning och låt din inkorg göra jobbet:
Ett smart sätt för att hålla koll på vilka sommarjobb som läggs ut är att skapa en sparad jobbsökning på till exempel CareerBuilder.se som innehåller sökord som ”sommarjobb” eller ”semestervikariat” på din ort. Här kan du se ett exempel på en sådan sökning.

Ladda upp ditt CV och bli synlig för rekryterare:
Om du även laddar upp ditt CV och personliga brev i en CV-databas så gör du det möjligt för företagen att hitta dig – på så sätt maximerar du dina chanser att säkra ett bra sommarjobb inför sommaren 2016.

Lycka till!