Hösten är snart här och den långa svenska sommarsemestern brukar innebär tid för reflektion kring jobbet och den nuvarande karriärsituationen. Många kommer tillbaka till jobbet, känner efter hur det känns och börjar kanske sedan så smått se över vilka karriärmöjligheter som finns om allt inte känns 100% efter sommarledigheten. Samtidigt är det ju så klart många som trivs alldeles utmärkt på sin nuvarande arbetsplats och längtar efter att komma tillbaka till jobbet efter semestern.

Sök jobb i höst

Varför är då hösten en perfekt tid för att fundera över karriären?
Oavsett om du bestämt dig för att se dig omkring efter ett nytt jobb hos en annan arbetsgivare eller om du kanske vill gå vidare internt på bolaget så är hösten ett perfekt tillfälle för en nystart. Svaret är enkelt: Eftersom att du troligtvis har avslutat många uppgifter eller projekt innan sommarsemestern och kan därmed enklare knyta ihop säcken och gå vidare internt eller externt.

Samtidigt så är det ju som sagt självklart som trivs väldigt bra på sin nuvarande arbetsplats, med sina arbetsuppgifter, med kollegorna och med chefen. Om du är en av dem som trivs alldeles utmärkt på jobbet idag så kan hösten istället vara ett perfekt tillfälle att inventera dina kunskaper och prata med din chef om vilka möjligheter finns för att vidareutvecklas i din roll.

Finns det några kurser eller webinar du kan gå under hösten som kan ge dig ny inspiration och kunskap? Du kanske har funderat på en kurs i public speaking, en Photoshop-kurs eller en introduktionskurs i företagsekonomi. Oavsett vad det kan vara, prata med din chef om att du skulle vilja utvecklas under hösten och se vilka möjligheter som finns. Kontinuerlig vidareutbildning är bra av flera anledningar:

  • Du visar framfötterna på företaget och att du vill utvecklas
  • Du kan vässa dina kunskaper och bli ännu bättre i din nuvarande roll
  • Samtidigt bygger du på kunskapsbanken och din kompetensprofil för framtiden, vilket är guld värt i ditt CV.

För dig som är sugen på att gå vidare i karriären finns det just nu över 6200 lediga jobb i hela Sverige, bland annat i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping och Örebro.

PS. Ett tips är även att skapa ett så kallat Jobbmail när du gjort en sökning som passar din bakgrund och karriärambitioner. På så sätt kan du spara tid genom att prenumrerera på ett personligt sökresultat som skickas till din e-postadress så snart nya, spännande jobb läggs ut. Smart va?