Vill du ha en förändring – våga utmana dig själv!

CareerBuilder-frustration

Kommer du ihåg mitt första blogginlägg? Det handlade om varför du kan känna låg motivation i arbetslivet. Något saknas.
Nu är det dags att ta ut en ny riktning, att ställa in kompassen och gå på jakt efter lusten och drivkraften i arbetet. Du ska hitta ditt flow. Det är en process som kan ta lite tid. Men om du bestämmer dig och vill ha en förändring, då börjar saker hända.

Den viktigaste nyckeln finns hos dig själv, inte i omgivningen. Vissa saker kan du inte ändra på. Fokusera i stället på dina egna beteenden, de som du kan styra själv. Ta sedan hjälp av kollegor och vänner.

Börja så här: Formulera ett tydligt och angeläget mål över vad du vill uppnå den närmaste tiden.  Målformuleringen ska vara kort, kärnfull och kristallklar.
Skriv ner ett exakt datum när du senast ska uppnå ditt mål.

För att hitta ny motivation måste du våga utmana dig själv, lyfta blicken och gå utanför din trygghetszon.
Det är som att träna. – små steg mot den förändring du vill ha och belöningar för varje liten framgång. Det är viktigt.
Ge dig själv uppskattning och en klapp på axeln när du märker att du gör skillnad. Tveka inte att be om feedback. Tillsammans med din chef, dina kollegor och vänner kan du uppmärksamma din framgång. Du kan få uppmuntran när du gör något annorlunda.

Mitt arbete som coach gör mig otroligt inspirerad och lycklig.
Dialogen och samspelet med mina klienter ger mig energi. Jag känner mig säker och bra på det jag gör. Får en stark känsla av glädje när jag förstår att min coaching inspirerar och gör skillnad. När jag coachar har jag FLOW – jag känner en glädje och inre tillfredsställelse över att mina styrkor och förmågor kommer till nytta på allra bästa sätt.

Här måste du också utgå från dig själv.
När känner du FLOW? Tiden går fort och du känner dig säker och nöjd över att få utnyttja din kompetens och kapacitet fullt ut. Blicka bakåt en stund. I vilka arbetssituationer har du varit i ditt esse och haft kul? Vad gjorde du specifikt just då? Vilka av dina styrkor utnyttjade du? Vilka är pusselbitarna som ligger rätt i dom situationerna?  Skriv ner dem och ha dem i bakhuvudet.

Nu har du börjat ställa in kompassen.
Du är medveten om i vilka sammanhang du känner lust i arbetet. Det är en av de allra viktigaste vägvisarna i jakten på motivation. Nu kan du gå vidare. Vad exakt är det du saknar i dag?  Vet din chef och omgivning om när du egentligen kommer till din bästa rätt?
Tänk på att det inte syns på dig vad som motiverar dig. Du måste tala om det!

Vad kan du göra redan idag för att träna dig i att våga göra saker annorlunda?
Vilket första steg kan du ta? När kommer du att göra det? Hur vet du att du gjort det?

Medan du funderar på det önskar jag dig lycka till och på snart återhörande!

Lena Severin

Cert ICF coach & Karriärcoach
lena.severin@reflectcoaching.se

reflect coaching logo

www.reflectcoaching.se