Vi fortsätter vår serie om intervjutips och delar med oss av fler vanliga intervjufrågor:

Missade du den inledande delen eller Del 2?

 

VAD MOTIVERAR DIG PÅ JOBBET?
Företaget vill få reda på vilka stimuli som du behöver. Ska du arbeta som säljare kan det vara viktigt att du tycker om att tävla och arbeta prestations- och resultatinriktat. Om du ska arbeta som lärare, säljcoach
eller chef är det viktigt att du motiveras av att se andra människor
växa och lyckas. För att ta reda på vad du motiveras av, kan det vara bra att lista det du tyckte var kul med att gå till dina tidigare jobb.

VAD GÖR DIG FRUSTRERAD ELLER UPPRÖRD?
Här bör du hålla dig undan en diskussion kring världspolitik, samhällsproblem
eller dokusåpor. Dessa spårar lätt ur. Svara på det som gör dig frustrerad i en yrkesroll eller vad som irriterade dig under studietiden.

VILKEN ROLL BRUKAR DU TA I EN GRUPP?
Här vill intervjuaren veta om du är den som tar befälet och samordnar så att alla sätter igång att arbeta, eller om du hellre vill bli tilldelad en uppgift. För att lättare kunna svara på denna fråga kan du återgå till stunder då du haft en pådrivande roll respektive stunder då du blivit tilldelad en uppgift och utvärdera vilket arbetssätt som du trivts bäst med. Vanliga följdfrågor kring dina ledaregenskaper är ofta vad som gör dig till en bra ledare och hur du reagerar om du märker att gruppen innehåller en lika stark pådrivare som dig. Ett tips är även att anknyta till en personlig egenskap för att exemplifiera. ”Eftersom jag är ganska otålig brukar jag vara den som är pådrivaren i gruppen om jag tycker att arbetet går för långsamt.”

HUR KÄNNER DU FÖR ATT PRATA INFÖR EN STOR GRUPP OCH OM DU GJORT DET, KAN DU BERÄTTA HUR DU FÖRBEREDDE DIG?
Vissa yrken kräver ofta presentationer inför en grupp av människor eller en kund. Därför vill rekryteraren veta om du är bekväm med det.

VAD GÖR DU PÅ FRITIDEN, HAR DU NÅGON HOBBY?
Många fritidsintressen avslöjar vad du är för person. Det kan ge svar på om du exempelvis är målmedveten, entusiastisk eller nyfiken. Lyft fram dina främsta intressen och fokusera på ett färre antal.

 

Källa: Jobbguiden