Yrkesmässig framgång är inte en fråga om ålder. Trots detta är det inte alltid lätt för kandidater över 50 år att hitta ett jobb, då de ofta måste kämpa mot fördomar och övertyga fördomsfulla arbetsgivare om att de faktiskt är lämpliga kandidater. Nedan benar vi ut vilken strategi du som 50-plussare kan använda för att slå hål på den myten.

Visste du att Oscarsvinnaren Morgan Freeman fick sin första huvudroll först vid 52 års ålder? J.R.R. Tolkien var 62 år gammal när hans mästerverk ”Sagan om ringen” publicerades och den amerikanska stjärnkocken Julia Child stod för första gången framför kameran med sin matlagningsshow ”The French Chef” vid 51 års ålder. Ser du mönstret? Yrkesmässig framgång är inte en fråga om ålder.

Fördomar mot äldre sökande

Trots detta, är det allt annat än lätt att söka jobb om du passerat 50. Även om åldersdiskriminering är förbjuden betyder det inte att den inte existerar. Många arbetsgivare bär på fördomar mot äldre arbetstagare och tycker att de är för dyra, för omotiverade och att de inte förstår modern teknik. Även om ett flertal studier bevisat motsatsen, är fördomarna svåra att rucka på hos somliga arbetsgivare.

Detta bör dock inte vara ett skäl till att tappa motivationen när du söker jobb. Om du är över 50 år är nyckeln till ett framgångsrikt jobbsökande inte bara att motbevisa vanliga fördomar, utan framför allt att visa arbetsgivarna vilket mervärde du kan erbjuda företaget, tack vare din mångåriga yrkeserfarenhet.

Plocka bort åldern från din ansökan

Eftersom din ålder är oväsentlig när du söker jobb behöver du inte heller trycka upp den informationen i potentiella arbetsgivares ansikte. Det är inte nödvändigt att nämna alla jobb som du har haft under din karriär, utan begränsa istället din arbetslivserfarenhet till de senaste 10-15 åren och fokusera på de befattningar som är relevanta för det jobb du söker. Nämn din universitetsexamen eller yrkesutbildning, men utan att ange examensdatum. Ditt personliga brev bör också vara formulerat på ett sätt som inte avslöjar din ålder utan hellre fokuserar på dina färdigheter och kompetenser. Det finns en mängd användbara tips och guider på webben om hur äldre sökande ska lyfta fram sig själva och sin kompetens på bästa möjliga sätt i sina personliga brev.

Skilj dig från mängden

Din livs- och arbetslivserfarenhet och dina många år av samarbete med flera olika sorters människor har resulterat i färdigheter och kunskaper som yngre arbetstagare inte har. Genom att framhäva dessa styrkor kan du särskilja dig från andra sökande. Till dina styrkor hör troligtvis din arbetsmoral, ditt goda omdöme, din ledarskapsförmåga och din förmåga att lösa problem och konflikter på ett objektivt sätt. Kom dock ihåg att övertyga arbetsgivaren om dina färdigheter genom att ge konkreta exempel från arbetslivet i din ansökan.

Få arbetsgivaren på andra tankar

I ditt personliga brev och under din intervju bör du passa på att ta upp de problem en arbetsgivare kan stå inför när det handlar om att anställda äldre arbetstagare och samtidigt bemöta dessa. Nämn till exempel att du har en flexibel ledarstil, understryk ditt tekniska kunnande, din förmåga att lära dig snabbt och att du inte har några svårigheter med att arbeta för en yngre chef. Innan du går in på intervjun bör du ha funderat igenom konkreta exempel som kan understödja din argumentation. Vilka tidigare arbetsområden har du bemästrat med hjälp av modern teknik, vilka konkreta erfarenheter har du av att arbeta med yngre kollegor och hur har din ledarstil utvecklats under åren?

Aktivera ditt nätverk

Många av de äldre kandidaterna söker jobb för första gången på flera år eller till och med på flera årtionden och kommer att upptäcka att vissa saker har förändrats. Somliga andra består, till exempel ett riktigt bra nätverk. Med en lång arbetslivserfarenhet har du förmodligen också ett starkt och stabilt nätverk att falla tillbaka på. Utnyttja detta och berätta för dina kontakter att du söker arbete och därför välkomnar tips och nya kontakter. Använd sociala medier för att utöka ditt nätverk och påskynda ditt jobbsökande.

Fokusera på mindre företag

Som äldre sökande har du ofta bättre chans till jobb om du fokuserar på små och medelstora företag. För det första finns det fler små och medelstora företag än vad det finns stora, och för det andra så söker dessa företag ofta efter erfarna medarbetare som kan hjälpa till att bygga upp eller expandera verksamheten med hjälp av sin långa expertis. Inom vissa branscher har äldre arbetstagare utmärkta möjligheter, eftersom mångårig yrkeserfarenhet är särskilt viktig och därför uttryckligen efterfrågas. Det rör till exempel:

• Hälsosektorn (läkare, apotekare, terapeuter, kostrådgivare/dietist),
• Grossist- och detaljhandeln (säljare, avdelningschef, fältsäljare),
• IT-sektorn (IT-konsulter, systemanalytiker, programmerare, IT-support)
• Marknadsföringsbranschen (marknadsförings- och PR-chefer, reklamare, försäljningschefer)
• Arbeten som förare (ambulansförare, busschaufförer, lastbilsförare, kurir- och budfirmor)