Sommaren innebär ofta tid för reflektion och avslappning. Man kanske hinner fundera lite extra på karriärsituationen, något som man knappt ens hinner ägna en tanke åt när man är inne i det vardagliga ”ekorrhjulet”. Man vaknar på måndag morgon och innan man vet ordet av så är det torsdag.

Vissa kommer fram till att de verkligen ser fram emot att komma tillbaka till jobbet efter sommaren och ser fram emot att sätta tänderna i spännande projekt och utmaningar.

Vissa kommer fram till att det känns helt ok på jobbet, men att det kanske är dags för en ny utmaning.

Vissa kommer fram till att det faktiskt känns rätt ruttet och ångestladdat att gå tillbaka till jobbet och vill skyndsamt hitta något nytt.

Om du är en av de som trivs som fisken i vattnet på ditt nuvarande jobb, grattis!

Om du istället är en av de som börjar se dig om efter nya utmaningar, här kommer 5 saker som du bör veta om svenska arbetsgivare inför höstens jobbsökande:

1. De flesta svenska arbetsgivarna gör research om kandidater innan de kallar till intervju

Det är faktiskt så många som 7 av 10 arbetsgivare som kollar upp kandidater innan intervjun och det allra vanligaste är att man kollar upp personen på LinkedIn eller Googlar kandidatens namn.

Tänk därför på att vara förutseende och kolla upp dig själv först. Är din LinkedIn-profil uppdaterad med dina senaste erfarenheter och matchar profilen ditt CV? Vad står det om dig på Google och vilka bilder dyker upp i Googles bildsök? Party-bilderna från Ibiza för 7 år sedan?

2. De flesta svenska arbetsgivarna använder mellan 2-4 olika rekryteringskanaler

De vanligaste kanalerna är den egna karriärsidan, jobbsajter som CareerBuilder.se och sociala medier. Det är även vanligt att man söker i externa CV-databaser för att hitta mer passiva kandidater.

Denna insikt visar att det är viktigt att vara synlig i kanaler där arbetsgivarna letar. Ett tips är därför att registrera dig för karriär-relaterade e-postutskick hos dina dröm-arbetsgivares egna karriärsidor och även se till att vara registrerad med CV och personligt brev i jobbsajternas CV-databaser. En annan funktion som underlättar jobbsökandet är så kallade ”jobbmail” eller ”jobbrekommendationer” som du som jobbsökare kan prenumerera på. Dessa mail hjälper dig att snabbt få tillgång till nypublicerade, relevanta jobb.

3. Många arbetsgivare har en mobilanpassad karriärsida

Hela 6 av 10 svenska arbetsgivare faktiskt, vilket innebär att du som söker jobb enkelt kan hitta lediga jobb och göra research om företaget via din mobil eller surfplatta. Många arbetsgivare kan även ta emot ansökningar från mobila jobbsökare, exempelvis via Google Drive, Dropbox eller LinkedIn.

Du som söker jobb kan därför söka jobb betydligt enklare och snabbare när du är påväg till eller ifrån jobbet eller på en fikarast. Fler och fler arbetsgivare går dessutom ifrån registreringsprocesser och långa formulär som ska fyllas i, vilket gör att jobbsökandet blir betydligt snabbare. Var fjärde arbetsgivare uppger att det tar mellan 1-3 minuter att söka jobb hos dem.

4. Många arbetsgivare kan endast ta emot traditionella CV:n

Även om många arbetsgivare har uppdaterat sina karriärsidor och rekryteringsverktyg för att kunna hantera mobila ansökningar som skickas som profiler i sociala medier så är det fortfarande många arbetsgivare som fortfarande endast kan ta emot traditionella CV:n i Word- eller pdf-format.

Ett uppdaterat, vasst ”vanligt” CV:t är med andra ord viktigt att ha tillgängligt. Här hittar du smarta tips på hur man skriver ett bra CV >>

5. Nästan var sjätte rekryterare anser att kandidater ställer alldeles för få frågor på anställningsintervjun

Anställningsintervjun är ett ypperligt tillfälle att verkligen lära känna företaget som du ansökt till, på riktigt alltså. Är tjänsten verkligen rätt för dig? Erbjuder företaget det du förväntar dig? Passar företagskulturen ihop med dina personliga mål och värderingar?

Många arbetsgivare anser dock att kandidater ställer alldeles för få frågor på anställningsintervjun och skulle gärna se att fler ställer dessa fem frågor.

Sist men inte minst:

Vi passar på att bjuda på 6 enkla tips för dig som vill klanta till din jobbansökan och anställningsintervju.

Lycka till med jobbsökandet i höst!