Hösten är, precis som vi har nämnt tidigare, högsäsong för både jobbsökare och rekryterare. Många har funderat under sommaren och vill se sig om efter något nytt, och många rekryterare har lediga jobb som de skyndsamt måste hitta vassa kandidater till.

Jobbsökande innebär många olika moment och det kan lätt bli till lite av ett halvtidsjobb att skriva CV, anpassa sitt personliga brev, gå på intervjuer, göra personlighetstester med mera.

För att ge dig som ska söka jobb lite hjälp på traven så har vi därför  pratat med vår egen Peter Helin som delar med sig av sina bästa jobbsökartips:

”Först och absolut främst så skulle jag vilja säga till alla jobbsökare som är sugen på något nytt i höst: Lägg lite extra tid på förberedelser innan du drar igång jobbsökarmaskinen. Fundera på vad du helst vill jobba med, på vilken typ av företag och även vad du vill att din nästa anställning ska leda till karriärmässigt.”

Hur förbereder man sig då?

Peter Helin - Jobbsökartips

Peter Helin, CareerBuilder.se

”Börja med att se över ditt eget hus innan du gör något annat. 7 av 10 svenska arbetsgivare gör research om kandidater innan de kallar till intervju. Många arbetsgivare säger dessutom att deras bild av kandidater försämrats efter att de gjort sin research, så se till att de får en super-positiv bild av dig när de kollar upp ditt namn på LinkedIn, Facebook eller Google.

Googla ditt eget namn och kolla vilka bilder och annan information som dyker upp. Kolla även så att eventuella profiler i sociala medier visar den bild av dig som du vill visa upp för en rekryterare, med andra ord: Inte partybilderna från Ibiza förra året.”

Ok, uppstädad och professionell profil på nätet – Check! Sen då?

”Sedan är det dags att börja skriva- eller uppdatera CV och personligt brev. Det finns många resurser på nätet med både CV-mallar, CV-tips och tips för hur man skriver ett bra, säljande personligt brev.

Det viktigaste är att se till att det personliga brevet känns anpassat för jobbet du ansöker till, inte är för långt och svarar på några viktiga frågor:

Vem är du och hur är du som person (kortfattat)? Vad är din professionella och/eller akademiska bakgrund? Varför blev du intresserad av tjänsten/företaget? och Varför är du perfekt för jobbet/vad kan du bidra med om du blir anställd?

När det gäller CV:t så är det viktigt att det är relevant och anpassat för tjänsten, eller åtminstone branschen, du söker till. Det är även viktigt att det är välstrukturerat och lättläst då många rekryterare inte lägger särskilt mycket tid på varje CV initialt. Sist men inte minst, se till att stavningskontrollera ditt CV.”

Bra tips! Sedan är det dags att börja söka jobb?

”Precis! De flesta arbetsgivarna använder många kanaler och metoder när de rekryterar, så för att vara så synlig som möjligt, tänk på att både hålla koll på vilka lediga jobb som publiceras på jobbsajter som CareerBuilder.se och även på arbetsgivarnas egna karriärsidor.

Ett tips för att förenkla jobbsökandet är att registrera sig för prenumerationer på relevanta jobb, så kallade jobbmail. På så sätt kan man som jobbsökare utgå ifrån e-postinkorgen varje dag istället för att behöva gå in på varje jobbsajt och göra sökningar.”

Här hittar du lediga jobb i hela Sverige >>

Vad ska man tänka på när man går på anställningsintervju då?

”Även här gäller det att vara super-förberedd. Läs på ordentligt om företaget och ha bra svar på motsvarande frågor som du redan svarat på i ditt personliga brev. Varför är du perfekt för jobbet? Varför är du intresserad av företaget?”.

Se till att klä dig professionellt, tagga igång med din favoritlåt i hörlurarna, kom i tid och tänk på att intervjun börjar redan när du kliver innanför dörren till kontoret och det första intrycket som en rekryterare får av dig formas ofta vid kaffeautomaten innan ni ens har satt er ner för att påbörja intervjun.

Ett annat bra sätt att förbereda sig är att Googla fram vanliga intervjufrågor och öva på att besvara dem, inte för att svaret ska kännas inövat utan för att du själv ska slippa lite av nervositeten och veta att du har tänkt igenom hur du vill svara på frågor som ”Vilka är dina starka och svaga sidor?” eller ”Var ser du dig själv om fem år?”

En annan sak som är viktig är att se till att vara frågvis själv, inte minst för att lära känna företaget mer och få en ännu bättre uppfattning om detta är ett företag som du faktiskt vill jobba på. Många rekryterare anser dessutom att jobbsökare ställer alldeles för få frågor på intervjun, så genom att ställa fler frågor kan du som kandidat sticka ut lite extra.”

Här hittar du även ett antal vanliga fällor och missar att undvika på anställningsintervjun >>

Ok, bra tips! Något man ska tänka på efter intervjun?

”Att följa upp. Många jobbsökare missar möjligheten att vara mer drivande i rekryteringsprocessen och istället för att helt enkelt sitta och vänta på att rekryteraren ska höra av sig så kan man själv vara mer aktiv.

Varför inte skicka iväg ett snabbt email till rekryteraren samma dag som du varit på intervju och tacka för personens tid?

Eller om rekryteraren säger att de kommer att återkoppla inom två veckor och så gör de inte det, ta saken i egna händer och hör av dig till rekryteraren med ett snabbt mail eller telefonsamtal för att höra vad status är. Det visar på ett genuint intresse för tjänsten och att du är en driven person.”

Lycka till med jobbsökandet i höst!