När du har anpassat ditt personliga brev och ditt CV är det dags att skicka in din ansökan. Men vad ska man då skriva i mailet?

Tänk på att vara kortfattad, koncis och repetera inte det du redan skrivit i ditt personliga brev. Här nedan följer några exempel på hur ett mail kan skrivas i lite olika situationer:

Om du söker jobb via en platsannons…

Hej!

Jag heter Anna Larsson och söker härmed den utannonserade tjänsten som dataingenjör hos Er.
Jag bifogar här ansökningsbrev och CV.

Ser fram emot att få presentera mig vid ett personligt möte.

Mvh Anna Larsson

 

Eller…

Hej Lena!

Jag såg en annons på Careerbuilder.se där Ni söker en marknadsassistent.

Jag tycker tjänsten låter mycket intressant och bifogar här mina ansökningshandlingar.

Ser fram emot en positiv respons ifrån Er.

Med vänlig hälsning

Per Svensson

 

I ett spontanmail…

Hej.

Mitt namn är Julia Eriksson och jag vill med detta mail anmäla mitt intresse för framtida tjänster eller projekt hos Er. Jag har just nu två pågående extraarbeten bredvid min sista termin som personalvetare, varför ni kanske förstår att jag vill ha mycket på gång och trivs med ett högt tempo.

Jag tror att min personprofil, utbildning och tidigare erfarenheter passar bäst in inom området personal, men jag är även öppen för att bredda min profil i närliggande områden om det stärker min kompetens.

Mitt CV och personliga brev ger mer detaljerad information om min utbildning, tidigare yrkeserfarenhet och meriter. Jag ser fram emot att få presentera mig själv ytterligare vid ett personligt möte!

Med vänliga hälsningar

Julia Eriksson
0101-10 10 10

 

Eller…

Hej!

Mitt namn är Robert Gustavsson. Jag har tack vare bra information på er hemsida och genom personliga kontakter hört mycket gott om er som företag.

Jag har nyligen avslutat min civilingenjörsutbildning på KTH med inriktning mot maskinteknik. Er verksamhet intresserar mig och passar väl in på det jag vill göra i framtiden. Jag skulle därför gärna vilja träffa er för att höra mer om framtida jobbmöjligheter.

För att ge er ett bra bedömningsmaterial kring varför min profil är intressant, bifogar jag här mitt CV och ett personligt brev.

Ser fram emot en positiv respons från er.

Med vänliga hälsningar

Robert Gustavsson
010-12 13 14 15 55

 

Lycka till!

 

Källa: Jobbguiden