Förmiddagen gick åt till att ta sig till arbetsförmedlingen med en sån halsont så jag knappt kunde prata. Det var ett informationsmöte om jobb- och utvecklingsgarantin som stod på schemat. Även om jag kände mig hängig och fortfarande gör så, var det ett viktigt möte och ganska givande så jag är glad att jag tog mig dit.

Nu är jag då inskriven i denna aktivitet i stället för att bara gå och stämpla och söka jobb. Nu finns det möjligheter till betald utbildning, praktik samt mer möjligheter till att komma ut och få fler och färska referenser. Jag vet inte riktigt om jag ska ta en utbildning eller praktik. Är lite kluven men jag tror det lutar mot praktik så jag får färskare referenser. Som föredetta egenföretagare har man ju inte så många färska referenser tyvärr. Jag har nu några dagar på mig att tänka till på vad jag vill innan det är dags för ett personligt möte med min nya handläggare.

Hur går det nu då med jobbsökandet?

Det finns inte lika många passande jobb att söka nu som det gjorde precis innan jul. Nu är dom otroligt få så under februari månad blev det endast 11 sökta jobb vilket jag tycker är på tok för lågt.  Jag sökte mars första jobb nu i helgen och det var faktiskt ett jobb som jag absolut inte tänkt på att söka överhuvudtaget för det tillhör inte min kategori av jobb. Men jag har sökt det och jag skulle bli riktigt glad om jag fick det. Min man jobbar på samma företag så han har pratat lite gott om mig – hoppas jag 🙂  Det är ett företag som är ganska mansdominerat så det är nog inte många kvinnor som sökt tjänsten, vilket jag vet att chefen uppskattar. Bara att hålla tummarna och vänta på besked. Sista ansökningsdagen var igår den 3 mars så man lär väl snart höra något om man blir aktuell.

Ha en riktigt fin dag.

//Sus