Nu har jag inte skrivit på länge och det beror på att jag har haft mycket omkring mig. Jag har beslutat mig nu, jag kommer att flytta tillbaka till Stockholm för att få en gnutta chans till ett bra jobb. Jag har tidigare bott där och vet att jag trivs så varför inte? Jag har länge tänkt tanken men har inte riktigt haft lust med allt de praktiska runt en flytt. Men nu känns det rätt!

Här där jag bor idag ser situationen riktigt illa ut. Affär efter affär lägger ner i centrum då dom har börjat etablera större kedjor vid vår infart till stan. Detta har i sig visat sig att folk enbart är i detta område och det var ju så det inte fick bli. Jag har haft kontakt med vår centrumledare och frågat hur dom tänker och hur dom planerar för framtiden. Svaret blev att dom inte kommer att öppna klädbutiker eller systembolag vid infarten för att få in folket i stan. Men hur ska man kunna köpa kläder när alla butiker lägger ner? Det enda som finns kvar är H&M, KappAhl, Lindex, Vera Moda och Gina Tricot och EN privat liten butik för äldre kvinnor i 50-års åldern och uppåt. Det känns inte bra i hjärtat när man ser att alla andra privata butiker lägger ner. Summa av kardemumman blir istället att folk åker till Norrköping eller Linköping och handlar istället vilket jag kan tycka är riktigt dumt. Men, men så är läget.

Nu har jag i alla fall beslutat mig och håller på för fullt att planera inför flytt. Jag söker jobb som en tok som vanligt och ska upp nästa måndag och presentera mig för en liten härlig butik på Hornsgatan. Jag hoppas att detta kan ge jobb för den butiken verkar vara riktigt spännande och intressant.

Det här är ju absolut inte självklart för alla att bara flytta. Men jag känner att jag har möjlighet och jag har inget som håller mig kvar. Mina barn lever sina liv och min ena son ska till och med flytta till Stockholm nu redan i juni så valet känns ganska lätt för mig.

Hoppas att ni kommer att följa min resa mot mitt mål 🙂

Ha en riktigt solig och skön dag

/Susanne