I måndags var jag på möte återigen på arbetsförmedlingen och har nu fått klartecken att jag är berättigad till nystartsjobb. Många är emot detta p.g.a. att det upplevs som om arbetsgivarna utnyttjar situationen och får bidrag, bland annat många på mötet. Men enligt arbetsförmedlingen är det ganska hård kontroll av företagen som anställer genom nystartsjobb. De kollar noga upp t.ex. om företaget har skatteskulder. Har de det blir de inte beviljade att ta emot personer genom nystartsjobb.  Sen ser de till att företaget inte säger upp anställda och ersätter en fast tjänst med en person som är berättigad till nystartsjobb.  Min tanke om detta är i alla fall att det kan leda till jobb och att man får nya erfarenheter och nya färska referenser.  Varje sak som kan göra att man får ett jobb  är välkommet enligt mig.

Nu när det är dags att välja företag får jag beslutsångest och vet inte riktigt vilket företag jag ska kontakta. Jag vill ju tänka ett steg längre och kanske få en fast tjänst framöver. Därför tänker jag i banorna vilket företag som är i behov av medarbetare i framtiden och som kanske har ett anställningsbehov. Valet är inte lätt för det kan man ju aldrig veta. Försöker dock forska lite runt omkring mig och håller mig uppdaterad via Facebook. Vi får väl hoppas att jag kommer fram till ett bra val.

Jag skriver numera i ansökan att arbetsgivaren är berättigad till ersättning vid en eventuell anställning. Frågan är då om jag ska göra så? Dom tyckte det på arbetsförmedlingen i alla fall. Vore trevligt att höra era synpunkter på det. Ska jag skriva det eller inte?

Nu i veckan har jag enbart sökt 2 jobb och det känns inte så bra. Söker för fullt men det finns fortfarande inte så många jobb som passar. Dom jobb jag sökt har inte varit i Västervik där jag bor utan det ena  ligger 6 mil ifrån och det andra på 27 mils avstånd. Det sistnämnda blir ju helt enkelt att veckopendla om det blir aktuellt och för mig är det inga problem.

Ha en riktigt bra dag 🙂

// Sus