1. Du ber din nya chef om arbetsutrustning och hon ger dig en blyertspenna och ett litet anteckningsblock – ingenting mer. Även om inte alla företag har råd att förse sina anställda med de senaste bärbara datorerna, mobiltelefonerna, fickdatorerna och kreditkort på företaget, så är det viktigt att du får de verktyg du behöver för att kunna göra ditt jobb. Om du inte får det, eller om man ifrågasätter dig varenda gång du ber om en ny penna kan det vara ett tecken på att företaget har ekonomiska problem.

2. Du visades till ditt skrivbord första dagen på jobbet, fick företagets manual och har inte blivit tilltalad sen dess. Även om du har flera års erfarenhet bör du alltid få någon slags introduktion eller utbildning de första dagarna på ett nytt jobb. De företag som har rykte om sig att vara de bästa ställena att arbeta på har alla utvecklat omfattande utbildningsprogram och processer för att säkerställa att nya medarbetare känner sig trygga och stöttade redan från start Om det känns som om du blivit lämnad att klara dig på egen hand bör du bli misstänksam.

3. Varje gång du berättar för någon om ditt nya jobb på företaget höjer de på ögonbrynen och utbrister: “Jaså? Oj…lycka till med det du.” Ett företags rykte överensstämmer inte alltid helt med verkligheten, men det finns oftast en kärna av sanning och faktisk information bakom det. Företag som är bra att arbeta för är normalt välkända och respekterade i regionen. I själva verket är det en bra idé att fråga andra inom ditt arbetsfält och på lokala företag vad de tycker om företaget när du gör efterforskningar om det. Om alla har en negativ historia att berätta om din nya arbetsgivare är chanserna stora att deras uppfattningar åtminstone delvis är riktiga.

4. Efter två veckor på jobbet är du redan på god väg att bli den anställda som har varit på företaget längst. En av de allra viktigaste frågorna för dem som arbetar med personalresurser idag är att få de anställda att stanna på arbetsplatsen. Om du tittar på de största företagen kommer du att märka att de flesta av dem har anställda som har varit där i många år. Att de anställda stannar länge på företaget är ofta ett tecken på att det åtminstone gör någonting rätt. “Jag kom till ett nytt jobb och fick reda på att företaget hade haft sju andra anställda som kommit och gått under det senaste året”, säger Sara som jobbar som PR-chef. “Det värsta var att det bara behövdes fem personer för att driva stället.Jag borde ha sett det som en första varningssignal på att företaget inte var det bästa stället att jobba på.”

5. Du svarar i telefonen därför att sekreteraren inte är på kontoret och får veta att personen i luren jobbar på en inkassobyrå som ringer för tredje gången den veckan.Det kan låta otroligt, men det hände faktiskt en anställd som berättade att andra anställda på företaget till slut fått order om att inte svara när det ringde. “Det blev ett skämt bland oss anställda”, inflikade hon.”Vi brukade rusa iväg för att lösa in våra lönecheckar så snart vi fick lön eftersom vi alltid var rädda för att de inte skulle ha täckning!” Om du ser tecken på att företaget du jobbar på befinner sig i verklig knipa i ekonomiskt eller juridiskt hänseende bör du börja se dig om efter ett annat jobb.

6. Du har sett hur åtminstone en person per dag under de senaste fem dagarna har sprungit gråtande ifrån chefens kontor. Även om inte alla chefer är en fröjd att jobba med ska du åtminstone kunna räkna med att bli behandlad med respekt på jobbet. Om du ser tecken på att cheferna som styr på ditt jobb får all övrig personal att darra av skräck, falla i gråt eller hela tiden gå på helspänn, bör du söka dig till ett trevligare ställe. Det finns faktiskt företag som kan nå framgång utan att de anställda behöver genomgå ständiga prövningar.

Du kommer inte att veta allt som finns att veta om din nya arbetsplats innan du har jobbat där ett tag, men om du skulle få onda aningar redan från början finns det antagligen goda skäl till det.Lita på dina instinkter när du börjar på ett nytt jobb och var medveten om vilken kvalitet du förväntar dig när du kliver in på arbetsplatsen.Att göra det kan rädda dig från att bli fast i en återvändsgränd i ett jobb som får dig att känna dig ständigt frustrerad.

Kate Lorenz är artikelredaktör och rådgivare för CareerBuilder.com. Hon forskar och skriver om jobbsökningsstrategier, karriärhantering, anställningstrender och arbetsplatsrelaterade frågor. Även andra skribenter har medverkat till denna artikel.