Att jobba inom IT-branschen kan ibland antas handla enbart data och teknik. På Axis Communications arbetar däremot utåtriktade civilingenjören Sofia Zhou med att utbilda säljingenjörer och kunder om tekniska lösningar inom nätverksvideo. Ett arbete som gör att hon både får den personliga kontakten med kollegor och kunder, men samtidigt får möjligheten att lära sig mer om tekniken bakom företagets produkter.

För att få veta mer om och hur det är att arbeta på ett växande företag i framkant inom sin bransch och vad som är en av deras annorlunda men hälsosamma arbetsförmåner tog vi en pratstund med Sofia.

Hej Sofia, berätta om ditt jobb på Axis!

”Jag arbetar som Solution Knowledge Specialist i ett team som heter Solution Management. Jag agerar som bryggan mellan sälj, marknad och vår utvecklings- och forskningsavdelning. Min uppgift att stödja ett globalt nätverk av säljingenjörer i stora projekt och utbilda dem i våra teknologier och nya lanseringar. Just nu arbetar jag till exempel med vårt erbjudande inom cybersecurity. Det är ett utvecklande och spännande jobb som är både tekniskt och socialt. Jag är lite som spindeln i nätet och arbetar mot många olika yrkesgrupper inom företaget.”

Vad gör att du gillar att gå till jobbet varje dag?

”Det roligaste är att min roll både är väldigt teknisk och social – jag får jobba med både teknik och människor varje dag. Som en extrovert civilingenjör trivs jag därför som fisken i vattnet! Jag känner att jag verkligen hittat rätt. Jag får prata med allt ifrån kunder som använder våra produkter och lösningar till ingenjörer som sitter och löder komponenter på ett PCB kort. Jag får möjlighet att vara delaktig i hela produktlivscykeln. Att kunna se den stora bilden och samtidigt ha möjligheten att grotta ner mig i olika spännande teknologier, för att sedan kunna lära ut till mina kollegor där ute i världen – det är speciellt! Det är just den kombinationen mellan teknik och människor som gör att jag vaknar med ett leende och är ivrig att möta dagens nya utmaningar.”

”Utöver de mångfaldiga arbetsuppgifterna som jag trivs med, så är jag framför allt stolt över Axis! Axis är ett väldigt stimulerande företag och det finns alltid något spännande runt hörnet. Här nöjer man sig inte med status quo, utan utvecklas hela tiden. För att kunna fortsätta innovera investerar vi 17% av vår omsättning i forskning och utveckling. Dessutom har jag otroligt kompetenta kollegor här på Axis. Jag är omgiven av riktigt smarta och duktiga människor som samtidigt är öppna och hjälpsamma. Det gör att jag gillar att gå till jobbet varje dag.”

Vad tycker du är viktigt hos en arbetsgivare?

”Företagskulturen, helt klart! Det är viktigt att man inte bara väljer arbetsgivare baserat på vad de producerar eller säljer, utan också hur de jobbar med människor. Att jobba med helheten och att tänka hållbarhet i allt man gör är viktigt. Det tycker jag verkligen att Axis gör. Det är många som har jobbat här hela sitt arbetsliv, och de som har kommit tillbaka efter att de slutat och det är för att Axis verkligen har ett hållbart långsiktigt sätt att jobba med sina anställda.

”Det jag gillar med Axis företagskultur är öppenheten och främjandet av nya idéer och perspektiv. Har du en bra idé så är det bara att köra! Man uppmuntrar initiativtagande och låter alla komma till tals. Trots att det är ett stort företag så känns det väldigt familjärt. Du kan prata med vem som helst vid kaffemaskinen, och i en ny roll så känner du dig alltid trygg och välkommen.”

”Axis har dessutom verkligen lyckats hålla i kulturen trots hemarbete under pandemin. Vi har ett program som heter #Axisathome som är en jättesatsning och har varit mycket uppskattat. Vi får kontinuerliga uppdateringar, fikar över teams och håller digitala kick-offs”.

Hur ser ”karriärstegen” ut på Axis och hur har din egen resa sett ut?

”Axis är ett växande företag som ständigt utvecklas med sina innovativa produkter och lösningar. Bara på några år har vi mer än fördubblats i arbetsstyrkan. Företaget erbjuder stora möjligheter för karriärsutveckling både vertikalt och horisontellt. Du kan både klättra uppåt och ha möjlighet att byta till ett helt nytt område inom företaget. Axis erbjuder också jobbrotationsprogram där man får prova på att arbeta på andra avdelningar eller även andra länder. Det är du själv som styr hur du vill utvecklas och åt vilket håll.

”Själv började jag som global sales engineer och arbetade först med att skapa utbildningsmaterial och hjälpa till med lanseringar. När jag hade fått en del erfarenhet så fick jag i uppdrag att bygga upp ett ramverk för företagets lanseringar. Det var väldigt roligt – det innebar till stor del att förstå de olika avdelningarnas behov och samköra så att alla har en gemensam bild och förstår varandra. Parallellt så jobbade jag som teamleader i två år byggde upp ett team som skulle jobba med samma uppgifter som jag tidigare gjort.

”När teamet kom igång och blev självgående så upplevde jag efter en tid att mitt arbete var gjort. Då pratade jag med min nuvarande chef, och de gjorde ett väldigt bra jobb med att ta hand om mitt upplevda problem. Jag ville göra något nytt och de hanterade det jättebra och hittade snabbt en ny plats för mig som är väldigt rolig och spännande. Axis tar verkligen hand om sina anställda.”

Om du skulle ge några tips till alla teknikutbildade där ute som läser detta och vill söka jobb hos er, vad skulle det vara?

”Var nyfiken och ta för dig! Vi har som sagt en fantastisk kultur som främjar nyfikenhet. Vi uppmuntras att uttrycka våra funderingar och idéer. Våga följ din passion och det du brinner för. Gör du det kommer du bli riktigt duktig och din passion kommer att smitta av sig. Våga tro på dig själv och det du kan åstadkomma!”

Hur lyckas man bra på en anställningsintervju hos er?

”Genom att vara sig själv! Försök inte vara någon du tror att intervjuaren vill att du ska vara. Det genomskådas lätt. Och återigen; var nyfiken och fråga om rollen. Vilka möjligheter finns det att utvecklas i rollen? Hur ser en vanlig arbetsdag ut? Vilka arbetar här? En anställningsintervju är tvåsidig. Likaså som arbetsgivare vill lära känna dig så borde du ta tillfället att ta reda på så mycket som möjligt om rollen och företaget. Det måste kännas rätt från både arbetstagaren och arbetsgivaren. ”

Har ni någon förmån för anställda som sticker ut?

”Alla anställda får en Axis Cykel! Och efter att ha jobbat 10 år på Axis får du en ny! Jag tycker det är en väldigt trevlig förmån. Det är många som cyklar till jobbet. ”

Berätta något du inte visste om Axis som arbetsgivare när du började!

”Axis erbjuder en mångfald av fritidsaktiviteter anordnade av Axis egna anställa. Det finns allt ifrån zumba, streetdance, crossfit, golfturnering till vinprovningsevenemang. Så utöver trevliga kollegor kan man hitta många nya kompisar med samma fritidsintresse.”

Tack Sofia!

Låter Axis som en arbetsplats du också vill spendera dina vardagar på? Klicka vidare för att se vilka lediga jobb Axis har ute just nu.