Augusti är här och det är bara att konstatera: Den klassiska svenska sommaren uteblev till stor utsträckning. Men, misströsta inte för det. Hösten innebär spännande möjligheter och chans till nya utmaningar.

För många innebär första och andra veckan i augusti att det är dags att gå tillbaka till jobbet och ta tag i jobb och karriär igen. Många har även tagit sig tid under semestern till att fundera på jobbsituationen och eventuellt även kikat lite med ena ögat på nya karriärmöjligheter. Kanske du också?

CareerBuilder.se sök bland tusentals lediga jobb

På CareerBuilder.se ser vi varje år en kraftig ökning av antalet lediga jobb i just augusti och september då detta är en intensiv rekryteringsperiod för många svenska arbetsgivare, inte minst eftersom att många väljer att gå vidare i karriären. För dig som sneglar på något nytt är därför början på hösten ett ypperligt tillfälle att hitta riktigt spännande jobb hos många av Sveriges hetaste arbetsgivare.

Här följer fem snabba tips för att komma igång med jobbsökandet inför hösten:

  1. Uppdatera ditt CV med din senaste arbetslivserfarenhet, genomförda kurser, internutbildningar, projekt med mera. Dubbelkolla även så att ditt CV är sökbart för arbetsgivare, så att du inte missar möjligheten att bli hittad och headhuntad till ditt nästa jobb. Om du inte redan laddat upp ditt CV på CareerBuilder.se så gör du det enkelt här.
  2. Börja kolla runt efter lediga jobb på din ort, inom din bransch eller inom ditt intresseområde. På CareerBuilder.se publicerar vi tusentals lediga jobb varje månad och just nu har vi många lediga jobb i bland annat Stockholm, Göteborg, Malmö och många andra orter.
  3. När du ”träffat rätt” med dina sökningar och hittat ett antal lediga jobb som du skulle kunna tänka dig att söka, kom ihåg att spara din sökning genom att skriva in din mejladress i rutan ”Liknande jobb via e-post” i sökresultatet på CareerBuilder.se. Testa även att göra sökningar på liknande ord/synonymer, detta kan göra att fler spännande jobb inom din bransch uppenbarar sig.
  4. Innan du skickar in ansökningar till de jobb du är intresserad av, säkerställ att ditt personliga brev är välskrivet och känns anpassat till de specifika företagen som du ansöker till. Ett tips är att kika in på företagets egen karriärsida för att få en känsla för vilket språkbruk företaget använder och fånga upp vanliga nyckelord som företaget valt att använda samt vilka värdeord som företaget valt som sina egna. Denna information kan du sedan använda för att anpassa ditt eget personliga brev och till exempel matcha upp företagets värdeord med dina egna värderingar.
  5. Glöm inte att följa upp på skickade ansökningar efter en vecka eller två för att säkerställa att din ansökan verkligen blivit mottagen och hanterad. Ett telefonsamtal till den rekryteringsansvarige är dessutom ett ypperligt tillfälle att presentera dig och ”sälja in” dig själv som kandidat med några väl inövade fraser.

Lycka till med jobbsökandet!