…eller i alla fall bidra till forskningen kring hur det skulle kunna vara möjligt.

Suzanne Cronquist Waxberg arbetar med rekrytering på RISE, Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner. Eftersom det handlar om forskning så är RISE en organisation som har tyngdpunkt på att rekrytera just forskare och seniora ingenjörer, men då de arbetar tvärvetenskapligt efterfrågas även andra kompetenser än just bara från tekniska områden, som psykologi och beteendevetenskap.

I den här intervjun berättar Suzanne om hur det är att arbeta i en högteknologisk organisation och med uppdraget att rekrytera Sveriges kanske skarpaste hjärnor.

Hej Suzanne, berätta om ditt jobb på RISE!

”Jag jobbar idag som Senior rekryterare/Teamleader för funktionen RISE Rekrytering som är ett relativt nytt initiativ inom RISE där vi har valt att själva sköta våra rekryteringar ”in house”. Vi är fem personer som jobbar med att utveckla och driva funktionen och vi arbetar ständigt för att skapa en kandidatupplevelse i världsklass och för att vara ett professionellt och innovativt stöd för våra chefer genom hela rekryteringsprocessen.”

Vad gjorde du innan du började på RISE?

Jag kommer närmast från en roll som Regionchef på Mercuri Urval. Där arbetade jag främst med chefs- och specialistrekryteringar, talent management, executive search och coachning. Innan dess jobbade jag inom marknad och försäljning i byggbranschen och jag har även jobbat i innovationssystemet i Göteborg.”

Vad gör att du gillar att gå till jobbet varje dag?

”Jag är passionerat och nördigt intresserad av människor och för mig att få möjligheten att arbeta med nördar och rebeller inom så vitt skilda områden varje dag är en ynnest. Jag får stå på tårna varje dag och det gillar jag.”

”Det finns ett otroligt internt driv i vår organisation – ett driv som kan försätta berg, eller i alla fall bidra till forskningen kring hur det skulle kunna vara möjligt.”

”Vi har en organisation som brinner för innovation och som har ett uppdrag att vara en internationell innovationspartner. Det ställer stora krav på oss alla att leva upp till detta. Vår strategiska kompetensförsörjning är viktig för att vi ska kunna vara den partnern för svenskt och internationellt näringsliv. Det känns oerhört spännande att få vara en liten del i denna resa.”

Om du skulle ge lite stalltips till alla forskare och ingenjörer där ute som läser detta och vill söka jobb hos er, vad skulle det vara?

”Jag tycker att det är svårt att peka på specifika kunskaper eller kompetenser. Vi letar efter potential. Vi letar efter människor som vill göra skillnad på riktigt. Vi kallar oss ”problem solvers united” och det tycker jag sammanfattar vad vi är på ett väldigt bra sätt. Om du som ingenjör vill bidra till att öka Sveriges konkurrenskraft så är vi absolut rätt arbetsgivare för dig.”

Hur lyckas man bra på en anställningsintervju hos er?       

”Enkelt! Genom att vara sig själv, kort och gott.”

Har ni någon förmån för anställda som sticker ut?

”Att få förmånen att jobba med verkligt tillämpad forskning med några utav Sveriges mest ambitiösa och duktiga forskare som i många fall innehar världsunik kompetens, det är en häftig förmån tycker jag.”

Hur brukar ”karriärstegen” se ut hos er?

”Hos oss kan man göra karriär på olika sätt. Vi har naturligtvis den traditionella möjligheten att göra karriär via olika chefssteg. Hos oss heter de gruppchef, sektionschef, enhetschef och divisionschef. Men det finns också möjligheten att utvecklas genom att ta sig an större forskningsprojekt, både nationella och internationella. Möjligheten finns också att kunna byta division och inriktning vilket ger en utvecklingsmöjlighet som är spännande.”

”Vi uppmanar till intern rörlighet då vårt övergripande uppdrag från Näringsdepartementet är att tillsammans över divisionsgränserna skapa än mer tvärvetenskapliga forskningsprojekt. Hos oss finns det mycket utmaningar att ta tag i oavsett om du är ingenjör, forskare eller jobbar inom någon av de koncerngemensamma funktionerna. Vi bygger vår organisation samtidigt som vi lägger rälsen, vilket man måste tycka är kul.”

Vad spännande det låter! Tack Suzanne!

 

Vill du se vilka lediga jobb RISE har ute just nu? Klicka på länken.