Redan fredag?  Veckorna bara flyger i väg. Den här veckan har varit lite stressig så jag har tyvärr inte hunnit med att skriva så mycket som jag kanske hade velat. Vi är precis uppe i att flytta till vårt hus vi har renoverat under ett års tid. Det är de tredje huset vi totalrenoverar från att ändra alla planlösningar till att höja tak och bygga ut. Mycket jobb men det är vårt intresse. Vi hade tidigare ett stort hus med 4 våningar där alla 6 i familjen fick plats gott o väl. Sen går åren och ungdomarna flyttar hemifrån och då är det inte ekonomiskt hållbart att bo kvar så ett mindre hus blev vårt objekt denna gång. Men nu är vi snart på plats och här ska jag bo hade jag tänkt utan fler renoveringar av hus 🙂

Hur går det med mitt jobbsökande då?

Den här veckan har jag sökt tre jobb och fått svar från fyra andra som jag sökt tidigare. Man blir lika besviken varje gång. Ett typiskt mejl företagare skickar ut till oss som inte gått vidare lyder som följer:

Hej Susanne Tack för din ansökan till tjänsten Butikschef Linköping. Vi har haft många kompetenta sökande till denna tjänst och vi har nu valt att gå vidare med andra sökande i denna rekryteringsprocess.
Vi på ————– tackar för visat intresse och önskar dig lycka till i ditt fortsatta jobbsökande.”

Första tanken som slår mig är alltid vad jag inte hade som passade dom? Jag vet att man inte ska tänka så men jag gör de och säkert många med mig.

Men då kommer frågan:

Ska man ringa upp och fråga vad dom saknade i just min ansökan? Gör ni så? Om ni nu gör så vad får ni då för reaktioner?

Min jobbcoach sa att om jag ringer upp igen och frågar varför jag inte ens kom till intervju kan det leda till jobb. Jag känner mig bara tjatig. Har dom hittat sin kandidat till tjänsten så har dom ju och jag tror inte att dom ändrar sig bara för att jag ringer och tjatar. Tänker jag helt fel där?

Som jag nämde i tidigare inlägg så har jag nu startat upp en facebooksida där jag nu försöker få så många medlemmar som möjligt. Sidan heter Forum för oss arbetssökande i Västervik”. Jag hoppas att så många som möjligt ansluter sig till gruppen och då även företagare. Som jag sa nätverka är aldrig fel så hör du till Västervik med omnejd – kom med oss och gör oss sällskap!!

Det var allt för denna gång. Jag vill önska er en rikigt trevlig helg och jag hoppas ni laddar inför nästa veckas jobbsök, det gör jag!! Tänk positivt!

//Sus