Tack för att jag till mitt morgonkaffe fått öppna min mail och läsa alla underbart fina ord som ni läsare tagit er tid att skriva till mig. Tack till er arbetsgivare som hört av sig med erbjudanden och önskemål om mitt CV. Vilken otroligt och fantastisk start på dagen ni gett mig! TACK!

Liina-hoppar

Efter all denna fina respons jag fått gällande mitt arbetssökande och tidigare inlägg så tänkte jag dela med mig lite mer av och om mig, vad som händer nu och lite tankar om framtiden.

Jag började arbeta redan som 13-åring då jag efter min skolprao blev erbjuden fortsatt extrajobb på caféet jag praoat på. Jag arbetade extra på helger och lov under tiden i högstadiet och jag är än idag tacksam över att ägaren/chefen gav mig den möjligheten. Jag fortsatte sedan i samma bana och började arbete inom catering som kallskänka.

Jag upptäckte tyvärr att skolan/gymnasiet inte var för mig men jag gav inte bara upp utan gav det fyra försök innan jag tog beslutet att fortutbildning inte var för just mig.

Med mina tidigare erfarenheter så föll det sig naturligt att jag hamnade inom restaurangbranschen, där jag arbetade under väldigt många år som servitris, bartender och hovmästare. Tog under något år paus från restaurangvärlden och arbetade med försäljning och kundbemötande för att sedan återgå till restaurangyrket.

Efter att jag fått barn så kände jag att jag behövde förändring i yrkeslivet och valde att gå en yrkesutbildning och Certifierade mig som Eyelash Designer. Jag älskade det jobbet och arbetade med detta något år, sedan var det dags för att gå vidare.

Hamnade slutligen på min senaste arbetsplats som administrativ assistent/receptionist där jag tyvärr nu fått sluta min tjänst på grund av arbetsbrist.

Vad händer nu?
Just nu skickar jag in ansökningar och CV och personligt brev på önskemål och efter tips på lediga jobb att söka.
Jag väntar bland annat  svar på om jag gått vidare i en rekrytering och jag får även  nöjet att läsa fina mail ifrån er läsare.

Vad söker jag?
Jag söker ett arbete.
Självklart med önskan om en heltidstjänst förlagt under dagtid. Jag söker ett arbete där jag kan trivas, växa och fortsätta utvecklas både på personligt plan och i yrkesmässigt. Jag inspireras av mötet med människor och älskar att testa och lära mig nya saker. Jag gillar utmaningar och är en problemlösare som är oerhört effektiv och noggrann. Vad jag söker vet jag inte just nu, men jag hoppas på att mitt jobbsökande leder till mitt framtida drömjobb.

Vad det blir och vart jag hamnar får vi se och det känns otroligt spännande!
Vad som känns otroligt kul är också att p.g.a. sättet jag valt att gått ut och söka arbete på nu har öppnat upp dörrar och möjligheter till jobb jag aldrig tidigare skulle våga att söka till, vilket har gett mig en riktig boost och mod att ta för mig ännu mer. Vilken grej! Vilken personlig utveckling!

Slutligen vill jag dela med mig/ge tips på hur jag vänt något som jag tidigare ansett vara ett hinder för mig till något positivt. Jag valde tidigt att börja tatuera mig och jag anses nu som väldigt vältatuerad med tatueringar från fötter upp till ansikte.

Trots att vi skriver år 2016 så kan dessa vara ett hinder inom vissa yrken, vilket lett till att jag därför tidigare struntat i att söka arbeten då jag känt att det är ändå ingen idé p.g.a. dessa. Men aldrig någonsin har mina tatueringar varit ett problem på mina tidigare arbetsplatser.

Mina tatueringar har aldrig påverkar mitt sätt att utföra mitt arbete på eller min arbetsmoral för den delen heller. Under åren som gått har jag dock märkt följande som jag dessutom ser som väldigt positivt. Just på p.g.a. mina tatueringar glömmer man inte ett första möte med mig. Detta i sig gör att jag är ännu mer mån om hur jag framställer mig själv och representerar företaget jag arbetar för.

Mina tatueringar väcker nyfikenhet och öppnar ofta upp till en lättsam start av konversation mellan mig och främlingar.

Så om jag skulle ge ett tips till så skulle det vara:

  • Ta det du själv anser som ett hinder, försök se vilka styrkor du kan hitta där och därifrån vänder du det till något positivt istället. Kanske lite knepigt, men en bra utmaning och tänkt vad härligt när man kan försöka se och lyfta fram det positiva i allt.

Nu blev inlägget väldigt långt inser jag men det är bara för att ni gett mig sådan oerhörd inspiration och skrivarlust!

Tack igen!

Ha en underbar fortsatt dag allesammans!

 

Med vänlig hälsning,

Liina