1. Du har inte hållit dig helt till sanningen

Varje liten lögn du drar, vare sig det är i din ansökan eller under intervjun, kommer till slut att komma ikapp dig. Vissa kandidater tänker helt enkelt inte på hur snabbt sådana lögner kan avslöjas, så med andra ord: ärlighet varar längst. Om du är osäker på hur något i din profil eller en lucka i ditt CV kommer att upplevas, så ska du inte ljuga. Använd istället ditt personliga brev för att förklara eventuella oklarheter, men lägg framför allt fokus på dina starka sidor.

2. Du talar illa om tidigare arbetsgivare

Om du är trött på ditt nuvarande jobb är det ibland särskilt frestande att snacka skit om chefen, men en potentiellt ny arbetsgivare är definitivt inte rätt person att göra det med. I en nyligen genomförd undersökning från CareerBuilder sade mer än hälften av arbetsgivarna (57%) att ett av de största misstagen som en kandidat kan göra under intervjun är att prata negativt om nuvarande eller tidigare arbetsgivare. Så se alltid till att ge ett seriöst intryck.

3. Du ger inga konkreta exempel

Rekryterande chef söker personer som kan visa på att de kommer att bidra till företagets framgång. Rada inte bara upp massa floskler kring dina egenskaper och din kompetens, utan ge så konkreta exempel som möjligt. Nästan 20% av de företag som deltog i CareerBuilders undersökning sa att ett av de största misstagen kandidater gör, är att inte kunna ge konkreta exempel på tidigare bedrifter och prestationer. Det är en god idé att tänka igenom detta noggrant innan en intervju och om möjligt, att samla det i en portfolio.

4. Du kommer oförberedd till intervjun

35% av arbetsgivarna i undersökningen sa att många kandidater inte ställer bra frågor och därmed förlorar möjligheten till att få jobbet. Här finns en enkel lösning: se till att göra din research innan du går på intervju. Besök företagets webbplats, förbered svar på eventuella frågor och ha intervjuträning med en vän på förhand. Väl förberedda kandidater tas helt enkelt på större allvar av arbetsgivarna.

5. Du vet inte vad du vill

Arbetsgivare gillar särskilt att ställa frågan ”var ser du dig själv om fem år?”. Om du inte har ett väl genomtänkt svar som går att koppla till det jobb du söker, så kan du glömma dina chanser. Rekryterande chef söker personer som vill utvecklas med företaget och därför bör kandidater göra det väldigt tydligt under intervjun.

6. Du gör ett uttråkat, arrogant eller ointresserat intryck

Lite entusiasm skadar inte när du söker nytt jobb. Mer än hälften av de tillfrågade arbetsgivarna (52%) i CareerBuilders undersökning anser att ett arrogant eller ointresserat beteende under intervjun är olämpligt. Arbetsgivaren vill känna att kandidaten verkligen vill arbeta där, så det är viktigt att det kommer fram under intervjun.

7. Du är lite väl personlig

Om du är för personlig under intervjun förlorar du också dina chanser att få jobbet, säger 13% av rekryterande chefer i undersökningen. Naturligtvis finns det personlig information som lämpar sig i en intervju, till exempel dina erfarenheter av volontärarbete eller dina hobbyer. Men ämnen som religion, familj eller politik ska du helst undvika.

8. Du bryr dig bara om pengar

Alla vet att pengar är anledningen till att de flesta människor söker jobb. Men det bör inte vara det enda skälet. En tumregel är att inte prata om lönen förrän arbetsgivaren gör det. Om du är för ivrig kring pengafrågan riskerar det dig att framstå i dålig dager.

9. Du har ingen koll på dina digitala spår

Många företag googlar kandidater och därför är det viktigt att ha en bra image på nätet. Egentligen ska inte arbetsgivare bedöma kandidater utefter deras sociala medier, men det skadar inte om den sökande visar sig från sin bästa sida på nätet. Den profil som alla kan se bör i huvudsak handla om dina färdigheter och erfarenheter.

10. Du saknar erfarenhet

En enkel förklaring kan vara att du saknar relevant erfarenhet för jobbet. Om du upplever att du blir nejtackad på felaktiga grunder så måste du lyfta fram din erfarenhet ännu mer. Ibland är det dock ett faktum och en lösning kan bara vara att söka jobb med lägre krav och skaffa dig erfarenhet.