Hittills har jag bloggat om det som kan påverka din motivation i arbetet. Låt oss fortsätta på det temat. Den här gången fokuserar vi på dina intressen och kompetenser. Nu är det dags att inventera! Då måste du använda dig själv, de som känner dig väl och dina yrkeskontakter.

Jag träffar ibland personer som säger så här: ”Jag är egentligen inte intresserad av det jag har utbildat mig till.” De har inte varit helt övertygade när de har valt utbildning. De har hoppat på något i största allmänhet, kanske omedvetet ”köpt” krav som andra ställer på dem – familj, vänner, trender och liknande.

Tänk så här: Du kan göra ett aktivt val utifrån vad du själv vill och är intresserad av.

CareerBuilder butiksjobb

Ett intresse är något som fångar din uppmärksamhet och som du hellre väljer framför något annat. Det är väl sådant du borde arbeta med, intressanta, roliga saker som motiverar dig. Vad har du lätt för och vad vill du helst arbeta med? Är det med människor, utveckling av idéer och produkter? Vill du jobba med stora informationsflöden eller gillar du att jobba med händerna, med verktyg av olika slag.

Titta lite i backspegeln och gör en lista. Vad tycker du är intressant idag? Vad fångar din uppmärksamhet i tidningar, i diskussioner, på nätet? Vad har varit riktigt roligt att göra i det privata, i skolan eller i dina arbeten? Och i vilka sammanhang tycker du att du gör en riktigt bra insats?

Listan ger dig idéer på branscher och företag som kan vara intressanta för dig.

Så långt intressen. Nu går vi vidare. Kompetenser är hur du vill beskriva dig själv som person och vad du är bra på, utifrån kunskaper och erfarenheter. Beskriv dig själv. Hur är du när du är på topp, när du kommer till din bästa rätt?
Här kommer vänner och bekanta in. Ibland ser man inte själv sådant som andra ser. Gör bilden tydligare genom att fråga vänner och arbetskollegor om hur de skulle beskriva dig som person, vad de tycker är dina starka sidor och i vilka arbetsroller du skulle passa bäst. De kan ha sett sidor hos dig som du inte hade en aning om!

Gör så cirkeln lite vidare. Fråga även dina tänkta referenser.  De har ju upplevt dig på nära håll. Ta kontakt och fråga. Då får du återkoppling om dina starka sidor och vad du kan bidra med, vad du kan utveckla och var du bäst skulle passa i en organisation. Du jobbar proaktivt. Den dag dina referenser blir inkopplade i samband med en rekrytering är det bra att veta hur din referens skulle beskriva dig, och att det överensstämmer med din egen bild. Titta över dina arbetsintyg från tidigare anställningar. Hur beskrivs du där?

Fråga alltså dig själv, din omgivning och yrkeskontakter. Inventera dig själv, dina intressen och kompetenser. Du får en klarare och tydligare bild av vem du är och av vad du vill. Du kommer att göra ett säkrare intryck på den du träffar ute på arbetsmarknaden.

För att få hjälp med att kartlägga det som motiverar dig och för att göra nästa karriärsteg eller utbildningsval enklare, prata med en karriärcoach eller yrkesvägledare.

Det som inte är tydligt för dig, blir inte tydligt för någon annan heller! Tala därför om vad du tycker är intressant och roligt.

Vi hörs snart igen!

Lena Severin

Cert ICF coach & Karriärcoach
lena.severin@reflectcoaching.se

reflect coaching logo