För att vara en attraktiv arbetsplats behöver företag idag, förutom lön, kunna erbjuda den anställde möjligheter att utvecklas på ett personligt och professionellt plan.

Så hur vet du vilka företag som kan ge dig rätt utvecklingsmöjligheter? Kanske är du nyexad och söker ett första jobb som kan ge dig en ordentlig start på karriären, där du får växa? Vi har pratat med Isabelle Riddez, rekryterare på Bravura, om hur du kan tänka kring din karriärutveckling.

Här är hennes tre bästa tips:

Följ dina intressen
Först och främst är det viktigt att du vet vad du är intresserad av. Fundera över vad du vill jobba med. Om du söker en tjänst som är riktad mot nyexade är oftast tanken att du ska utvecklas i rollen och då kommer det att finnas interna karriärvägar för dig att gå. Därför är det viktigt att du funderar över vilken slags bransch eller typ av roll du är intresserad av.

Dela med dig
Sedan är det viktigt att du tydligt förmedlar vad du vill utvecklas inom. Är du en intervjusituation, berätta för rekryteraren vilka roller/arbetsuppgifter du är intresserad av och stäm av om de möjligheterna finns. När du ansöker om en tjänst, fokusera på varför du söker just den tjänsten. Det är viktigt att kunna motivera varför du passar för tjänsten, även om din grundinställning kanske är att du kan tänka dig flera olika roller.

Väx inom företaget
De flesta arbetsgivarere vill att du ska växa inom företaget. Det viktigaste är att du är nyfiken och att du har ett intresse för branschen och företaget som sådant. Trivs du på ett företag och gör ett bra jobb kommer det att generera utveckling för dig. Känn därför efter – tror du att du kommer trivas på företaget?

www.bravura.se